Kullervon kohtalo inspiroi aina uusia tulkintoja – nyt on Nätyn vuoro

Kullervon kohtalo inspiroi aina uusia tulkintoja – nyt on Nätyn vuoro

Nätyn Kullervo Rising -näytelmässä tarantinomainen Kulerva kostaa ylettömästi arkaaisessa uniajassa.

Markus MäättänenAamulehti

Jos pitää tragedioista, Kalevalasta tutun Kullervo Kalervon pojan tarina on synkimmästä päästä. Kullervolla menee kaikki niin totaalisesti pieleen, että melankoliaan taipuvaistakin alkaa miehen jotos lopulta naurattaa.

Kullervon kohtalo inspiroi aina uusia tulkintoja. Maanantaina 10.4. oman näkemyksensä Kullervon murhenäytelmästä tarjoaa Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelma Näty yhteistyössä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen, ohjauksen ja äänen koulutusohjelman kanssa.

Tämän porukan Kullervo Rising -näytelmän päähahmo on Kulerva, kaaoksen hirmuinen poika, joka aikoo sovittaa sukunsa kärsimää vääryyttä verellä ja väkivallalla. Atte Antikaisesta, Juho Liirasta, Antero Kempistä, Eetu Känkäsestä, Konsta Laaksosta, Juho Rantosesta ja Tiina Helinistä koottu ensemble kuvaa näytelmäänsä tarantinolaiseksi kostotarinaksi. ”Miekka mietti miehen mielen / Arvasi uron pakinan”, sanoo Kalevala saman asian.

Kullero Rising -ensi-ilta ma 10.4. klo 19 Tampereen yliopiston Teatterimontussa, Kalevantie 4.

Pakopaikka. Verkarannassa voi tutustua makramee-käsityötekniikkaan. Makrameessa synnytetään solmuilla koristeellisia nyörejä, seinävaatteita ja pintoja. Makrameet ovat osa Taidon ja käsityön viikkoa, joka innostaa ihmisiä käsityöharrastuksiin ja -tapahtumiin.

Taidon ja käsityön viikot Tampereen Verkarannassa, Vuolteentori 2. ma 10.4. klo 9–17.

ERIIKA AHOPELTO

Päivän paras. Vielä maanantaina voi nauttia kansallisen audiovisuaalisen arkiston elokuvista Tampereella. Kavin kevätsarjan päättää Ridley Scottin naiselokuva Thelma ja Louise (1991). Siinä Ford Thunderbirdiin hyppäävät Susan Sarandon ja Geena Davis, ja nuori Brad Pittkin vielä.

Thelma ja Louise Arthouse Cinema Niagarassa ma 10.4. klo 18.45. K16.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio