Kolumnit

Kolumni: Terveisiä äärivasemmistolle – entä jos oikeisto ottaisi kantaa kuin Paleface?

Kolumni: Terveisiä äärivasemmistolle – entä jos oikeisto ottaisi kantaa kuin Paleface?
Kari Salminen

Rap-artisti Palefacen uudessa kappaleessa Palamaan arvostellaan hallitusta. On kaikenlaisia "rähinöi" ja "kähinöi" ja "ongelmat syntyy ilman kätilöi" kun kakarat rikkovat ja polttavat.

Videolla monikulttuurisesti virittyneet nuoret panevat paikat päreiksi, koska he ovat saaneet tarpeekseen siitä, mitä maassa tapahtuu.

Kommentti on popkulttuurista taidetta, mutta se ottaa kantaa laittomuuden ja kansalaistottelemattomuuden puolesta.

Se puolustaa tuhoa ja väkivaltaa, koska ilmeisesti ei ole enää muuta mahdollisuutta.

Kuten Li Andersson aikanaan sanoi: "Vasemmiston väkivalta on vain erityyppistä."

Tietysti musiikkivideo on symbolista esitystä, ilmaisua. Mutta ajatellaan nyt pelsepuupit mielessä, että joku tekisi oikealta koukkaavan videon, jossa otettaisiin vastaavalla puhurilla ja tulenpalolla kantaa maahanmuuttoon ja islamiin. Sehän olisi suuri skandaali ja kiihottamista kansanryhmiä vastaan, vihapuhetta ja muuta kammottavaa.

Kautta Euroopan on havaittu, että antifasistit, antikapitalistit, globalisaation vastustajat ja anarkistit kohdistavat kiukkunsa esivaltaan. Tästä saatiin näyte viikonloppuna, kun blogisti Saku Timonen ja anarkisti Suvi Auvinen, kummatkin kirjoittajia Image -lehden verkkopuolella, sättivät poliisia, joka ei estä Suomi ensin -ryhmän hörhöjen vihapuhemielenosoituksia.

Poliisi yritti sanoa, että hieman vaikeaa mielenilmaisun ja kokoontumisen estäminen näin demokratiassa on. Asia muuttui tunti tunnilta ja vähitellen ilmeni, ettei poliisin mukaan pahinta edes tapahtunut, siis aiemmin uutisoitua raskaana olleen musliminaisen pahoinpitelyä.

Äärivasemmiston äänitorvista kuuluvimpia ovat Suvi Auvisen ohella toimittaja-aktivistit Emilia Kukkala ja Pontus Purokuru, jotka sekä kirjassaan Luokkavallan vahtikoirat että blogikirjoituksissaan toistuvasti syyttävät poliisia kansalaisdemokratian vastaiseksi ja vapauksiin ylilyönneillä vastaavaksi toimijaksi.

Ilmeisesti nyt on niin, että symbolileikki väkivallalla on aivan ok, jos se kohdistuu yleiseen järjestykseen, sen ylläpitäjiin, hallitukseen, "tolkun ihmisiin" ja heidän autoihinsa tai tavallisiin maahanmuuttokriittisiin juntteihin.

Laittomuuksien ihannointi kelpaa, jos se tulee hyvältä ja oikeamieliseltä puolelta.

Perinteisesti on ajateltu lakien koskevan kaikkia tasapuolisesti, mutta etenkin anarkistis-taiteellisissa piireissä tunnutaan nyt haluavan tänne järjestyksetöntä järjestystä, jossa poliisi on jo valmiiksi oikealla tavalla politisoitu ja poliitikot tietävät, että osa kansasta on parempaa kuin se toinen osa.

Sananvapaus ei tällaisessa vasemman laidan populismissa tarkoita suinkaan muiden oikeutta olla eri mieltä, vaan meidän kaikkien oikeutta olla samaa mieltä kuin ne, jotka ovat aina jo valmiiksi oikeassa.


Kommentit (140)

  • Murrettu∆

    Palefacen biisi kertoo oikeasti kunnolla sen mielipiteen mitä kaikki ovat, mutta eivät vain uskalla sanoa. Paleface ei oo mikää tyhjäntoimittaja kertoo samalla totuuden Suomen todellisesta tilanteesta. Onhan se väkivaltaista, mutta se voi oikeasti olla kohta viimeinen vaihtoehto, jos tämä Sipilän puolue täällä vielä säätää. Respect Paleface!

  • Sami

    Äärivasemmisto on kaikkein vaarallisin koska se kuvittelee olevansa oikealla asialla ja tekevät toinen toistaan pahempia rikoksia sen varjolla! Pahimmat kansankiihottajat löytyy nimen omaan vasemmiston riveistä!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio