Viihde

Kiinalaiset haluavat voittaa yhdysvaltalaiset: palkkasivat Renny Harlinin tekemään elokuvia

Suomalaisesta on tullut merkittävä elokuvaohjaaja Kiinassa.

Aleksi Poutanen
Kiinalaiset haluavat voittaa yhdysvaltalaiset: palkkasivat Renny Harlinin tekemään elokuvia

Suomessa syntynyt ja Yhdysvalloissa pitkään asunut Renny Harlin elää nyt Kiinassa.

Essi LehtoAamulehti

Kiinalaiset elokuvatuottajat ovat turvautuneet Renny Harliniin saadakseen elokuvilleen menestystä kotimaan ulkopuolella, kertoo yhdysvaltalaislehti Wall Street Journal.

Harlin ohjaa parhaillaan kolmatta elokuvaansa Kiinassa. Sen nimi on Bodies at Rest.

WSJ:n mukaan Harlin on noussut maassa merkittäväksi elokuvaohjaajaksi, koska hän käyttää työssään metodeja, jotka oppi ohjatessaan yhdysvaltalaisia toimintaelokuvia. Kiinalaiset tuotantoyhtiöt ovat valmiita maksamaan Harlinin taidoista, koska maan tekemistä elokuvista moni ei ole yltänyt kansainväliseen suosioon. Harlinin avulla kiinalaiset tuotantoyhtiöt tavoittelevat elokuvia, jotka vastaavat länsimaisten katsojien odotuksiin.

Lehti jatkaa, että Harlin tunnetaan maailmalla suuren budjetin b-luokan elokuvista, kuten Die Hard 2:sta. WJS toteaa vielä, että Harlin muutti Kiinaan vuonna 2014, koska hänen uransa hiipui Yhdysvalloissa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio