KD:n puheenjohtaja Sari Essayah puolustaa homoutta huumeidenkäyttöön verrannutta Pori Jazzin uutta toimitusjohtajaa

Sari Essayahin mukaan kristillisdemokraateilla ei ole puolueena kantaa asiaan.

Silja Viitala / Alma Median arkisto
KD:n puheenjohtaja Sari Essayah puolustaa homoutta huumeidenkäyttöön verrannutta Pori Jazzin uutta toimitusjohtajaa

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah puolustaa homokommenteillaan kohun aiheuttanutta Pori Jazzin uutta toimitusjohtajaa.

Marko-Oskari Lehtonen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kommentoi sosiaalisessa mediassa Pori Jazzin toimitusjohtajan Aki Ruotsalan kommentteja homojen eheytymisestä.

–Onpa kumma, jos jonkun henkilön subjektiivisesti kokemaan elämänmuutokseen ja siitä kertomiseen ei voi ottaa kantaa. Aki Ruotsala toteaa viisaasti: "En minä voi sitä kyseenalaistaa, jos ihminen näin kokee", Essayah kirjoittaa.

Ruotsala sanoi aiemmin tänään keskiviikkona julkaistussa jutussa, että "minulla on ollut sellainen ajatus, että homoja ei olemassa, on vain homoutta".

Sari Essayahin mukaan kristillisdemokraateilla ei ole puolueena kantaa Ruotsalan homokommentteihin.

–Ei meillä puolueena ole sinänsä kantaa asiaan. Olen laittanut siitä muutaman tviitin, jossa olen todennut selkeästi sen, että Aki Ruotsala on todennut, ettei hän voi kyseenalaistaa sitä, jos ihminen näin kokee.

Ruotsala on myös sanonut, ettei homoja ole olemassa, on vain homoutta...

–En lähde kommentoimaan muuten tätä keskustelua, totean vain sen, mitä olen tästä asiasta jo tviitannut. Ruotsala toteaa viisaasti, ettei hän voi sitä kyseenalaistaa, jos ihminen näin kokee.

Ruotsala on tuoreessa haastattelussa sanonut, että homoudesta voi eheytyä...

–Meillä ei ole puolueena kantaa näihin haastatteluihin.

Aki Ruotsala on kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtaja.


Lue myös nämä


Kommentit (11)

  • Nimetön

    ”Kyllä ihmisillä on oikeus olla eri mieltä homoudesta. Ei sitä voi pakottaa hyväksymään, sietää sen voi, jos haluaa.”

    Ajattelet varmaan samoin myös muun värisistä ihmisitä, eli yksinkertaistaen kaiksta jotka eivät mahdu sinun pieneen ja yksioikoiseen maailmankuvaasi, johon ei mahdu kuin valkoisia kristillisessä avioliitossa olevia heteroita. Eihän ”ne muut” ole oikeastaan edes ihmsiä.

  • Nimetön

    ”–Ei meillä puolueena ole sinänsä kantaa asiaan. Olen laittanut siitä muutaman tviitin, jossa olen todennut selkeästi sen, että Aki Ruotsala on todennut, ettei hän voi kyseenalaistaa sitä, jos ihminen näin kokee.”

    Ne ehetykset ovat kestoltaan sitä luokkaa että kun lähtee ”eheyttämis- ja parantumispaikan” ovesta ulos niin se on siinä, tämä on yhtä naurettavaa jo ajatuksena kuin että heterosta voi noin vaan tulla ”eheytymisen seurauksena” homo.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio