Elokuvat

Katso lauantaina televisiosta kolme elokuvaa – Ihana elämä raukaisee 40 vuotta bilettänyttä Jeb Gambardellia

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme lauantain kiinnostavinta tv-elokuvaa

Gianni Fiorito/Yle Kuvapalvelu
Katso lauantaina televisiosta kolme elokuvaa – Ihana elämä raukaisee 40 vuotta bilettänyttä Jeb Gambardellia

Ikääntyvä pintaliitäjä (Toni Servillo) havahtuu elämänsä tyhjyyteen Suuri kauneus -elokuvassa.

Pekka Eronen

Suuri kauneus

★★★★ Itse olen lunastuskunnossa, jos bileet jatkuvat pari päivää. Jeb Gambardellalla on pitänyt pirskettä jo neljä vuosikymmentä. Kukaan ei voi moittia, jos nyt hieman raukaisee. Toni Servillo esittää pintaliitäjää, joka vihdoin on alkanut hahmottaa, kuinka tyhjiä ovat ihanan elämä kuoret. Ohjaaja Paolo Sorrentinon täyteläiset roomalaistunnelmat puhuttelisivat vieläkin paremmin, jos Federico Fellini ei olisi ehtinyt ensin. (Italia 2013)

Yle Teema & Fem lauantai 3.3. klo 22.03

Terroristin jäljillä

★★★ Jeff Renfroen jännitysdraama ei ainoastaan osu ajan hermoon, vaan jää myös hiertämään sitä. Mullan alla -sarjasta tuttu Peter Krause esittää työnsä menettänyttä kirjanpitäjä Terryä, joka alkaa täyttää tyhjyyttään naapurin kyttäilyllä. Tumman miehen puuhat ja tuttavat tuoksahtavat epäilyttävästi terrorismilta, eivätkä tv-kanavan sensaatiouutiset Terryn mieltä tyynnytä. Vainoharhan kierre alkaa olla viritelty. (USA/Kanada 2003)

Hero lauantai 3.3. klo 21.00

Snowpiercer

★★★ Bong Joon Hon rankasti tyylittelevässä scifi-jännärissä löydetään tavallisen ankealle tulevaisuudelle uusi ilme. Nyt ei ollakaan jossakin ylikansoitetussa suurkaupungissa tai avaruusaseman rotjakkeessa, vaan junassa. Perävaunujen rupusakki ja ykkösluokan etuoikeutetut kiitävät halki maailman, josta toinen jääkausi on tehnyt silkkaa arktista painajaista. Tiivistetyn luokkayhteiskunnan kapinallista esittää Chris Evans. (Korea/USA 2013)

TV2 lauantai 3.3. klo 21.10


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio