Musiikki

Sopraano Tuuli Takala loisti koskettavassa Veljeni vartijassa – Ensi-ilta sai dramaattisen lähdön

Ensi-iltaan toi ylimääräistä draamaa basso-baritoni Tuomas Pursion äkillinen sairastuminen. Hänen tilallaan näytteli oopperan käsikirjoittaja ja ohjaaja Tuomas Parkkinen.

Petri Nuutinen
Sopraano Tuuli Takala loisti koskettavassa Veljeni vartijassa – Ensi-ilta sai dramaattisen lähdön

Tampereen oopperan Veljeni vartijan koskettavassa päätöskohtauksessa syntyy uusi Suomi. Etualalla on Amandan roolia laulava sopraano Tuuli Takala.

Harri HautalaAamulehti

Tampereen oopperan odotettu uutuus Veljeni vartija sai dramaattisen lähdön perjantaiseen ensi-iltaan, kun keskisuuressa Tuntemattoman sotilaan roolissa oopperassa oleva basso-baritoni Tuomas Pursio oli sairastunut äkillisesti.

Pursiota paikkasi lavalla oopperan käsikirjoittaja ja ohjaaja Tuomas Parkkinen. Lauluosuudesta huolehti orkesterimontusta laulanut Kristjan Mojsnik, joka oli saatu paikalle viime tipassa.

Tuntemattomaan sotilaan rooli sujui erikoisjärjestelyjen avulla hämmästyttävän hyvin. Napakasti näytellyt Parkkinen tunsi roolin läpikotaisin, ja Mojsnik lauloi suurenmoisesti.

Ooppera sai ensi-ilta-yleisöltä lämpimän vastaanoton. Suurimmat aplodit keräsivät odotetusti päärooleissa laulaneet sopraano Tuuli Takala ja baritoni Ville Rusanen.

Takalalle Amandan rooli oli varmasti hänen suhteellisen lyhyen uransa hienoimpia onnistumisia ja lopullinen läpimurto suomalaisilla oopperalavoilla. Hän lauloi loistavalla äänellä ja näytteli aidosti.

Olli Kortekankaan musiikki vakuutti dramaattisuudellaan ja monipuolisuudellaan. Järisyttävät orkesterivärit, herkät yhtyekohtaukset ja kauniit kuoro-osuudet toivat Tampereen vuoden 1918 taistelujen tapahtumat kosketusetäisyydelle.

Laaja arvio oopperasta julkaistaan Aamulehden verkkosivuilla 17.2. ja paperilehdessä 18.2.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Upeaa osaamista, Tuuli Takala eritoten, mutta myös muut solistit sekä ammattitaitoinen kuoro! Tarina vei mukanaan, musiikki myös, kiitos! Suosittelen lämpimästi, ainutlaatuinen teos ja esiintyjäköörikin.

  • Tampereelle muuttanut

    Tulin suurin odotuksin ja petyin täysin. Musiikki oli mitään sanomatonta ja latteaa, mitään ei jäänyt korvaan soimaan. Ilahduin kuoron esityksestä Tuomiokirkossa. Libretto oli sekava, käsittämättömiä vuorosanoja, en olisi päässyt sisään, ellen olisi tuntenut taustaa ja historiaa. Aiheesta olisi saanut paljon enemmän irti modernilla tekniikalla. Ihmettelen mitä paikalla olleet ulkomaiset vieraat saivat irti esityksestä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio