Cheek lopettaa uransa ensi kesänä – viimeinen konsertti järjestetään elokuussa Lahden mäkimontussa

Roni Lehti
Cheek lopettaa uransa ensi kesänä – viimeinen konsertti järjestetään elokuussa Lahden mäkimontussa

Cheekin ura on ollut viime vuosina kovassa nousukiidossa.

Aamulehti, STTHelsinki

Rap-artisti Cheek eli Jare Tiihonen kertoo lopettavansa uransa ensi elokuussa. Hän tekee viimeisen konserttinsa Lahdessa, mistä hän on kotoisin.

Cheek paljasti lopettamispäätöksensä tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

–Jäädessäni tauolle loppuvuodesta 2014 mietin, olisiko minulla enää mitään annettavaa. En halua päätyä toistamaan itseäni artistina. Keksin ajatuksen viimeisestä trilogiasta, jonka kautta pystyisin vielä tarjoamaan enemmän kuin koskaan ennen. Olisi annettava kaikki. Elämäkerrallinen albumi, elämäkertakirja ja elämäkerrallinen elokuva: kolme eri taidemuotoa kertoisivat saman tarinan eri näkökulmista. Tammikuun 31. päivä trilogian viimeinen osa Veljeni vartija -elokuva on valmis. Saaga on saatettu finaaliin. Olisi viimeisen konsertin aika, Cheek kertoo.

Lue myös: Cheek paisui irvikuvakseen ja oli tuhota kaiken – ja siksi Suomen ykkösartistin tarina on pian ohi

Elokuva tulossa

Cheekin ensimmäinen studioalbumi julkaistiin vuonna 2004. Elokuussa 2014 hän konsertoi kahdesti loppunmyydyllä Helsingin Olympiastadionilla. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun kotimainen sooloartisti järjesti keikan Olympiastadionilla.

Cheekistä kertova elokuva Veljeni vartija saa ensi-iltansa 31. tammikuuta.

Lue myös: Video: Yllätysvieras kaappasi Profeettojen show'n Blockfesteillä – Cheek-elokuvaa kuvattiin salaa tapahtumassa

Hänen albumeitaan on myyty yhteensä lähes 500 000 kappaletta. Ohjelmatoimisto Fullsteamin tiedotteen mukaan Cheek on ainoa artisti, jonka kolme peräkkäistä levyä (Sokka irti, Kuka muu muka, Alpha Omega) ovat olleet yli vuoden Suomen virallisella albumilistalla. Lisäksi hän on Suomen Spotifyn striimatuin artisti.

Emma-palkintoja Cheek on kahminut urallaan 11 kappaletta.

Elokuussa 2014 Cheek konsertoi kahdesti loppunmyydyllä Helsingin Olympiastadionilla. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun kotimainen sooloartisti järjesti keikan Olympiastadionilla. Stadionkeikkojen jälkeen Cheek piti noin vuoden mittaisen keikkatauon, joka päättyi hänen esiinnyttyään Blockfest-tapahtumassa Tampereella elokuussa 2015.

Kirja sisälsi paljastuksia

Julkisuuskuvastaan tarkka artisti avautui yksityiselämästään viime vuonna julkaistussa elämäkertakirjassa. Toimittaja Mikko Aaltosen kirjoittaman teoksen paljastuksista suurin oli se, että Tiihonen kärsii kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Tiihonen on käsitellyt sairauttaan ja sen aiheuttamia mielialan aaltoiluja useissa teksteissään.

Kirjan paljastuksiin lukeutuivat myös kertomukset väkivallasta, alkoholinkäytöstä ja naissuhteista.

Ensi vuoden alkupuolella ensi-iltaan tulee Cheekistä ja hänen kaksoisveljestään kertova elokuva Veljeni vartija. Elokuvassa Tiihosen veljeksiä esittää Antti Holma.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Loistavaa markkinointia

    Ei tietenkään lopeta. Ihmiset näyttävät uskovan mitä vaan.

    Kyse on hyvästä markkinoinnista, jolla hommaa ja roolia viedään eteenpäin. Uutta tule 100% varmasti. Jokainen kaipaa myös hengähdystaukoa ja sitä on kannattava markkinoida lopettamisena. Se myy isosti, kuten nyt huomataan.

  • Jeeeee!

    Vihdoinkin! Ihan riittävästi joutunut tuota ”laulajaa” kuulemaan. Soisi poistuvan julkisuudesta kokonaan. Ylimielinen kakara.
    Epäilen kyllä, että kyseessä on markkinointikikka; kohta järkkäillään come back-kiertuetta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio