Menot

Johanna Valkamaa kirjoittaa Nokialla kalevalaisen mytologian inspiroimia romaaneja

Janica Lönn
Johanna Valkamaa kirjoittaa Nokialla kalevalaisen mytologian inspiroimia romaaneja

Nokialainen Johanna Valkama ammentaa kirjoihinsa muinaissuomalaisuudesta.

Nina LehtinenAamulehti

Finlayson Art Area esittelee elokuun aikana Pirkkalaiskirjailijoiden johdolla paikallisia kirjailijoita. Paikka on Aamulehden pop up -kirjakauppa.

Ensimmäinen vieras Johanna Valkama on Tampereella syntynyt, mutta sittemmin nokialaistunut kirjailija ja viestinnän asiantuntija. Hänen kolmas Metsän ja meren suku -sarjaan kuuluva romaaninsa Kaukosaarten Aino ilmestyy elokuun alussa. Sarjan aikaisemmat teokset ovat romaanit Itämeren Auri ja Linnavuoren Tuuli.

Valkaman fiktiivisissä, historiallisissa ja romanttisissa romaaneissa vilisee viikinkejä, parantajia ja mystiikkaa. Kalevalainen mytologia inspiroi häntä.

Elokuun 10. päivä kirjakaupassa on tavattavissa sekä lasten että aikuisten kirjoistaan ja näytelmistään tuttu tamperelaiskirjailija Anneli Kanto ja 13. päivä runoilija ja Pirkkalaiskirjailijoiden puheenjohtaja Tuija Välipakka.

Kirjailijatapaamiset Finlayson Art Arean pop up -kirjakaupassa Siperian liikekeskuksessa, Aamulehden aulassa perjantaisin 3.–17.8. klo 13.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio