Jo riittää ääntä: 100 kuoroa juhlii Tampereella satavuotiasta Suomea

Jukka Granstrom
Jo riittää ääntä: 100 kuoroa juhlii Tampereella satavuotiasta Suomea

Sanna Valvanne johtaa 100 kuoron konsertin Tampereella toukokuussa.

Harri HautalaAamulehti

Tampereen Keskustorille kokoontuu toukokuun 24. päivä 100 suomalaista kuoroa juhlimaan satavuotiasta Suomea.

100 Kuoroa -tapahtumaan odotetaan paria tuhatta laulajaa. Konsertin johtaa Raatihuoneen parvekkeelta Tampereen Sävel -festivaali uusi taiteellinen johtaja Sanna Valvanne.

Tampereen Musiikkijuhlien ja Pirkanmaan kuorokeskuksen järjestämän konsertin ohjelma on vielä avoin. Kuorot voivat ilmoittautua mukaan 15.1. alkaen osoitteessa www.tamperemusicfestivals.fi/vocal.

Keskustorilla klo 19 järjestettävän puolituntisen pääkonsertin jälkeen kuorot lähtevät esiintymiskierrokselle tamperelaisiin kahviloihin ja ravintoloihin.

Kuorokierroksen jälkeen tapahtuman jatkot järjestetään Tullikamarin Pakkahuoneella.

100 kuoron tapahtuma on osa Tampereen Sävelen toukokuista ennakkotapahtumaa. Perinteinen kuoromusiikin festivaali Tampereen Sävel järjestään 6.-11. kesäkuuta.

Konsertin johtava Sanna Valvanne on nykyisin New Yorkissa asuva ja kansainvälistä uraa tekevä monipuolinen kuoro-ihminen, jonka tausta on Tapiolan kuorossa Espoossa. Hän on vuodesta 1994 asti innostanut etenkin lapsia ja nuoria laulamaan ympäri maailman.

Tänä vuonna Valvanne on kutsuttu muiden muassa Kreikkaan, Saksaan, Espanjaan, Italiaan, Kanadaan, Norjaan, Intiaan, Kaliforniaan ja Kolumbiaan.


Kommentit (3)

  • sporaano

    Ihana Sanna Valvanne on juuri sopiva johtamaan tämän tapahtuman. Kotimaisilla kielillä, englanniksi, japaniksi, urduksi… Sanna kyllä osaa!

  • Nimetön

    Kaikesta päätellen kuulemme Suomi 100-vuotta kunniaksi lauluja englannin kielellä ja englantilaisella maneerilla.
    Matkiminenhan on imartelun korkein aste.
    Näin juhlii Suomi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio