Raili RothAamulehti

Hetken aikaa rummuttava sade antoi keskiviikkona sopivan sykkeen, kun lapset opettelivat flamencon askelia tanssipajassa. Tuuli Kurkipää naputteli koroillaan malliksi rytmiä, ja kohta Metson satuhuoneessa kaikui aito andalusialainen meno.

Jokainen liike alkoi tarinasta, jota lapset saivat täydentää itse.

Kitaristi Toni Jokiniityn näppäilemistä espanjalaisista sävelistä tuli lapsille mieleen heti huvipuistopäivä, joten käsiliikkeiden kaaret löytyivät vuoristoradalta.

Ranteiden kauniit koukut alkoivat tulla esiin, kun tanssijat kuvittelivat poimivansa appelsiineja. Nopeatempoinen rytmi ja leikki pitivät lapset hyvin tanssilattialla, vaikka noin 15 oppilaan ryhmässä oli mukana monta hyvin nuorta osallistujaa.

Ava Valasvaara oppi pyörähtämään nopeasti ympäri, ja espanjalaisen mekon röyhelöt heilahtivat jo tyylipuhtaasti. Vieruskaveri Frans Köppenin hyttysten läiskintä jalostui nopeasti flamencotaputukseksi.

Välillä koko joukko leikki jätskitötteröitä, jotka sitten sulivat auringossa lattialle pieniksi mytyiksi. Lopussa lasten rinki esitti Kurkipään kanssa jo kokonaisen tanssiesityksen, johon kuului mukava määrä naputuksia, läiskintää ja pyörähdyksiä.

Tanssiteoksen kruunasivat Jokiniityn kitaransoitto ja Mariska Roelofsin laulu espanjaksi. Andalusialainen meno veti satuhuoneen ovelle myös japanilaisturistien ryhmän ihastelemaan rytmikästä menoa.

Tampereen Flamencoviikko 30.7. saakka.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio