Itsenäisyyspäivän alpakkatapahtuman ideoija: "Julkisuuteen levinnyt kuvakaappaus fb-ryhmästä on totta"

Töölöntorille lapsille tarkoitetun alpakkatapahtuman ideoija myöntää, että lastentapahtuman yksi tarkoitus oli estää käyttämästä toria mielenosoitukseen.

Itsenäisyyspäivän alpakkatapahtuman ideoija: "Julkisuuteen levinnyt kuvakaappaus fb-ryhmästä on totta"
Markus MäättänenAamulehti

Helsingin Sanomat, Iltalehti ja Yle kertoivat perjantai-iltana, että itsenäisyyspäivälle Helsingin Töölöntorille suunnitellun lastentapahtuman yksi tarkoitus oli estää äärioikeiston 612-soihtukulkueen järjestäminen. Toisin kävi, alpakat ja lapset joutuivat väistymään 612-kulkueen tieltä. Alpakkatapahtuma pantiin pystyyn Töölön jalkapallostadionille.

Lastentapahtuman järjestäjiä syytettiin jo aiemmin 612-kulkueen sabotoinnista. Perjantaina dj ja tuottaja Heikki Eskola esitti blogissaan kuvakaappauksen alpakkatapahtuman järjestäjiin kuuluvan Aleksi Pahkalan salatusta Peli Poikki! Facebook-ryhmästä. Siinä Pahkala kirjoittaa 16. marraskuuta näin:

Aamulehti ei tavoittanut tapahtuman ideoijaa Aleksi Pahkalaa kommentoimaan Facebook-päivitystään.

Aamulehti ei tavoittanut tapahtuman ideoijaa Aleksi Pahkalaa kommentoimaan Facebook-päivitystään.

"Henkilökohtaisesti olen miettinyt, että kaiken huomion keskittäminen pois 612- ja "kohti vapautta" (lol) -miekkareista voisi olla paras keino ignoorata äärioikeiston hommat täysin ja kiinnittää median ja muun jengin huomio ihan muuhun. Poliisi tulee ohjaamaan molemmat miekkarit ihan muualle kuin miekkareilla on tarkoitus mennä."

Lauantai-aamupäivänä Aleksi Pahkala vastaa omalla avoimella Facebook-seinällään väitteisiin pitkässä päivityksessään.

"Julkisuuteen levinnyt kuvakaappaus fb-ryhmästä on totta. Kyseessä on taannoisen Peli poikki -mielenosoituksen, ei niin aktiivinen, ryhmä, johon kuuluu n. 100 eri taustaista ihmistä, joita yhdisti halu olla järjestämässä taannoin rasismin vastaista, positiivista, Peli poikki -mielenosoitusta."

"Kirjoitin postauksen sinne, koska tiesin fb-ryhmässä olevan ihmisiä, jotka voisivat tulla lastentapahtuman talkoolaisiksi. Postauksessa korostin, että en ole järkkäämässä mielenosoitusta. Töölöläiset vanhemmat olivat pyytäneet minua mukaan järjestämään iloista lastentapahtumaa Töölöön. Asun Töölössä, lähellä Töölöntoria, paikkaa joka itsenäisyyspäivinä on ollut muutaman viime vuoden äärioikeiston kokoontumispaikka. Äärioikeiston kulkue ja siihen kohdistuneet vastamielenosoitukset ovat pelottaneet minua ja monia muitakin, varsinkin lapsiperheitä."

"Me lastentapahtuman järjestäjät olemme joukko yksityishenkilöitä. Meitä ei yhdistä mikään poliittinen tausta tai taho. Halusimme kaikki lastentapahtuman olevan epäpoliittinen."

"Minuun kohdistuu nyt isoa maalitusta, jopa uhkailua. Uhkailut ilmoitan poliisille ja maalituksen yritän kestää. Lastentapahtumaan osallistuneet ja sen järjestelyissä auttaneet voivat luottaa siihen, että lastentapahtuma oli lastentapahtuma."

Aamulehti ei tavoittanut Aleksi Pahkalaa kommentoimaan Facebook-päivitystään.

Korjattu 9.12. kello 21:10: Korjattu Aleksi Pahkalan nimi oikein.


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • Jekyllll

    Yllättäen taas valehtelua ja juonittelua tietyltä porukalta.

  • Nimetön

    ”En pitäisi Pahkalaa ääripäänä enkä käytettyjä keinoja kovin vakavan valheellisina mikäli niitä vertaa valheita ja ihmisvihaa suoltavaan äärioikeiston valemediaan.”

    Niin että vääryys oikeuttaa vääryyden? Mielestäni valehtelu ja lasten sekoittaminen oman poliittisen agendan ajamiseen on halveksittavaa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio