Tampere

Iso punk-festivaali valtaa Tampereen Hiedanrannan – Kuivaamolla esiintyy 29 bändiä

LAURA TALVITIE
Iso punk-festivaali valtaa Tampereen Hiedanrannan – Kuivaamolla esiintyy 29 bändiä

Hiedanrannan Kuivaamolla kaikuu ensi viikonloppuna punk.

Kati KalliosaariAamulehti

Tampere saa tänä kesänä uuden kaupunkifestivaalin. Kaksipäiväisen festivaalin esiintyjälistalla on yhteensä 29 bändiä kotimaasta ja ulkomailta.

Nimensä mukaisesti punk-musiikkiin keskittyvä Tampere Punk Fest järjestetään Lielahden Hiedanrannan Kuivaamolla ensi perjantaina ja lauantaina 8.–9. kesäkuuta.

–Kuivaamo on aivan mahtava paikka tällaiselle tapahtumalle, sanoo festivaalin järjestelyistä vastaava punkin monitoimimies Jukka Nakari.

Nakarin mukaan vanha tehdasmiljöö luo tunnelmalliset puitteet ja tarjoaa isot ja monipuoliset tilat Näsijärven rantamaisemissa.

Bändien lisäksi luvassa on skeittinäytös, pöytäjalkapalloturnaus, punk-visa ja köydenvetokisa Itä-Tampere vastaan Länsi-Tampere.

Festivaalialueella on myynnissä ruokaa, virvokkeita ja alkoholijuomia.

Ikäraja 18 vuotta

Mukana on bändejä punkin eri laidoilta.

Festivaalin melodista ja melankolistakin osastoa edustavat espanjalais-itävaltalainen Suicidas sekä kotimainen pitkän linjan tamperelaisbändi Punk Lurex ja uudempi lupaus, rovaniemeläinen Puhelinseksi.

Rajumpaan hardcore-genreen sijoittuvia bändejä ovat brittibändi Disorder ja ruotsalainen Mob 47.

–Puolalainen klassikkobändi Moskwa ja tamperelainen Kohu-63 ovat ehkä jotain siltä väliltä, Nakari kuvailee.

Nakarin mukaan vaikeammin luokiteltavia ovat esimerkiksi japanilainen metallivaikutteinen Vanishing, tsekkiläinen rujomman linjan Malignant Tumour ja oululainen kulttibändi Radiopuhelimet.

Kahden päivän punk-putki

Tampere Punk Fest starttaa perjantaina 8. kesäkuuta klo 17. Lauantaina bändit aloittavat kello 15.

Molempina päivinä käytössä on kolme lavaa, joista yksi on ulkolava. Ohjelma jatkuu sekä perjantaina että lauantaina pikkutunneille asti.

Kahden päivän ennakkolippu maksaa 50 euroa ja yhden päivän lippu 28 euroa.


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Jess oli jo aikakin!! Kunhan on kaukana siitä mitä noi Vapaa Nekala-hommat ja pysyy hallinnassa ni tuen.

  • Masa

    Kommentoisin nimimerkille nimetön, että ”nostaako festarit asuntojen myyntihintoja” senioreille – kyllä nostaa, nimenomaan iso osa bändeistä koostuu senioreista, senioreille soitettuna.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio