Tampere

Iron Maidenin laulaja Bruce Dickinson on juuri nyt Tampereella – "Älypuhelimet eivät ole älykkäitä, Nokian puhelin on kaikki mitä tarvitsen"

Laulaja, lentäjä, miekkailija ja motivaatiopuhuja Bruce Dickinson saapui perjantaina Tampere-taloon puhumaan luovuudesta elinkeinoelämässä.

Eriika Ahopelto/Aamulehti
Iron Maidenin laulaja Bruce Dickinson on juuri nyt Tampereella – "Älypuhelimet eivät ole älykkäitä, Nokian puhelin on kaikki mitä tarvitsen"

700 hengen yleisö kuunteli Tampere-talossa perjantai-iltapäivänä kun yrittäjä, sijoittaja ja motivaatiopuhuja Bruce Dickinson esitteli Nokia-puhelimensa. – Tätä ei tarvitse oikein ladatakaan ja sillä saa ihmiset kiinni. Se on siis kaikki, mitä tarvitsen, Dickinson totesi.

Anni TolonenAamulehti

Brittiläisen Iron Maiden -yhtyeen laulaja Bruce Dickinson on tällä hetkellä Tampereella. Hän lensi Suomeen torstaina.

Tampereelle hän saapui puhumaan Kiinkon Kiinteistöalan vuosiseminaariin Tampere-taloon.

–Ehdin olla Suomessa vain lyhyen ajan, vaikka olisin halunnut olla pidempään. Täytyy sanoa, että mikä ikinä se hotelli olikaan, missä majoituin, sen miljöö oli mieletön. Olen rautateiden fani ja sen hotellin ympäristö vanhoine konehuoneineen oli upea, Dickinson toteaa.

Hän majoittui Tampereella Torni-hotellissa.

Dickinson puhui Tampere-talon 700-henkiselle yleisölle luovuudesta elinkeinoelämässä ja yrittämisessä.

–Maailmassa on kyse yhä oikeista ihmisistä ja ihmissuhteista, eikä sosiaalisesta mediasta tai internetistä. Se pitää muistaa, jos haluaa menestyä. Se, miten hoitaa suhteensa ihmisiin, ratkaisee, Dickinson kertoo.

Hän muun muassa esitteli yleisölle puhelimensa, joka on nokialainen.

–Älypuhelimet eivät ole älykkäitä, vaan ne kadottavat sen tärkeimmän asian. Minä hoidan asiani soittamalla ihmiselle, en sähköposteilla. Tästä syystä haluan käyttää vain vanhaa puhelintani, jolla voi vain soittaa tai laittaa tekstiviestin, Dickinson toteaa.

Iron Maiden on yksi maailman tunnetuimmista yhtyeistä ja bändin albumeita on myyty yli 90 miljoonaa kappaletta. Yhtyeen keulakuva Dickinson on ehkäpä maailman tunnetuin heavy metal -laulaja, joka tunnetaan yli kolmen vuosikymmenen mittaisen musiikkiuransa lisäksi omintakeisena renessanssi-ihmisenä.

Dickinson on toiminut niin liikennelentäjänä, lentokapteenina, panimomestarina, motivaatiopuhujana, elokuvakäsikirjoittajana, radiojuontajana kuin tv-näyttelijänäkin. Hän on myös kilpaillut miekkailussa kansainvälisellä tasolla. Tämän lisäksi hän on julkaissut kaksi romaania.

–Kun tekee sitä, mitä rakastaa ja rakastaa sitä mitä tekee, intohimo kestää. Luovuudessa kyse on lapsenomaisesta tavasta nähdä asioita uudella tavalla ja raikkaasti. Koulutuksella tai opituilla asioilla ei ole väliä, jos menettää kyvyn innostua, Dickinson toteaa.

"Jotain enemmän"

Tampere-talon kaksipäiväisen kiinteistöalan seminaarin järjestäjä on Kiinteistöalan koulutuskeskus Kiinko. Vuosittainen seminaari järjestettiin ensimmäistä kertaa Tampereella ja tänä vuonna ajatuksena oli uudistaa tapahtumaa.

–Mietimme Speakersforumin kanssa perjantaille puhujaa ja halusimme jotakin suurta ja mahtavaa. Useiden puhujien kohdalla sanoin että ei, haluan isompaa, jotain enemmän. Kun Dickinson esiteltiin, tajusin, että tätä me tarvitsemme, hän on juuri oikea, Kiinkon koulutuspäällikkö Kaisa Saarela kertoo.

Dickinson pyysi esiintymisestään 25 000 euroa sekä lennot ensimmäisessä luokassa kahdelle, itselleen ja avustajalleen.

–Mutta hän on sen väärti, Saarela toteaa ja hymyilee.


Lue myös nämä


Kommentit (15)

  • Mn

    Eikös Bruce esitellyt saman puhelimen viimeksikin Suomessa puhuessaan, joskus viitisen vuotta sitten.

  • Älyttömän puhelimen omistaja

    Hienoa, että Mr Dickinson on uskaltanut puolustaa vanhantyyppistä puhelintaan. Menohan täällä Suomessa on nykyään sellaista, ettei sitä kohta tunne ollenkaan tulevansa toimeen ilman ns. älypuhelinta. Kehitys on vähän samanlaista kuin silloin, kun kaikki alkoi siirtyä internetiin. Eipä sitä montaa asiaa voisi nykyään tehdä, jollei voisi sitä käyttää – erilaisista palveluista lähtien. Tätäkään kommenttia en olisi siinä tapauksessa kirjoittanut. Toivottavasti näinkin arvovaltaisen vieraan puheenvuoro jarruttaa nykyistä kehitystä täällä. Erinomainen laulaja muuten, varsinkin aiemmin, ja hyvää musiikkia soittava bändi!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio