Ilkivalta pilasi Suomen parhaan pop-kappaleen etsinnän – Sandstorm epävirallinen voittaja

Miisa Kaartinen
Ilkivalta pilasi Suomen parhaan pop-kappaleen etsinnän – Sandstorm epävirallinen voittaja

Daruden eli Ville Virtasen hittibiisi Sandstorm oli muusikoiden ehdottamista kappaleista suosituin.

Tuulia Rautio

Lännen Median verkkokysely Suomen parhaasta populaarimusiikin kappaleesta joutui viime metreillä hakkeroinnin uhriksi. Siksi voittajaa ei voi varmuudella julistaa.

Eniten ääniä ennen ilkivaltaa olivat saaneet Daruden Sandstorm, Lasse Mårtensonin Myrskyluodon Maija ja Hectorin Lumi teki enkelin eteiseen. Nämä kaikki olivat alkuperäisillä muusikoiden laatimilla top 10 -listoilla, jotka olivat äänestettävissä myös pisimpään.

Muusikoiden listoilla suosituimmat pysyivät koko ajan samoina, siksi niitä voi verrata ainakin keskenään.

Maijaselle mystisiä ääniä

Jatkoäänestys lukijoiden ehdotuksista koki sen sijaan yllätyskäänteen maanantai-iltana 23. tammikuuta. Pave Maijasen Lilja, ruusu ja kirsikkapuu sai yhdessä hetkessä erikoisen ääniryöpyn. Erikoisen ensinnäkin siksi, että Maijanen oli sitä ennen kokonaan ilman ääniä.

Hakkerointiin viittaa myös se, että vaikka ääniä oli yhtäkkiä annettu yli 7 000, äänestyksessä oli käyty vain reilut 3 000 kertaa. Maijanen johti nyt yllättäen äänestystä 67 prosentin kannatuksella. Tulos vääristi äänestystä niin, ettei muiden saamista yhden ja kahden prosentin äänimääristä enää saanut järjestystä selville.

PlayBuzzin äänestyksissä pystyy normaalisti äänestämään vain kerran samalla selaimella. Vaatii vaivaa äänestää useita kertoja, saati tuhansia kertoja yhdessä hetkessä. Leikkimielinen äänestys meni nyt ilkivallan vuoksi pilalle.

Ennen omituista ääniryöppyä lukijoiden ehdottamalla listalla kärkipaikkaa pitivät Juice Leskisen Viidestoista yö ja Rauli Badding Somerjoen Paratiisi.

Muusikoiden valinnat vertailussa

Muusikoiden listat olivat eri äänestyksessä lukijoiden ehdotusten kanssa. Ne julkaistiin perustelujen kera myös lehdessä. Heikki Salon, Jonna Tervomaan, Knipin ja Rauhatädin listoilta lukijat äänestivät parhaimmiksi seuraavat:

1. Darude: Sandstorm (1 193 ääntä)

2. Lasse Mårtenson: Myrskyluodon Maija (1 171)

3. Hector: Lumi teki enkelin eteiseen (1 003)

4. Lasse Mårtenson: Kesäuni (949)

5. Asa feat. Anna Puu: Taulu (801)

6. Tapio Rautavaara: Juokse sinä humma (755)

7. Pelle Miljoona: Moottoritie on kuuma (540)

8. Dave Lindholm: Pieni ja hento ote (469)

9. Kaj Chydenius: Sinua, sinua rakastan (430)

10. Hassisen kone: Rappiolla (425)

10. PMMP: Lautturi (425)

PlayBuzz ilmoittaa äänimäärän prosentteina. Äänet on laskettu kunkin listan kokonaisäänimäärästä.


Kommentit (2)

  • Haxxxor

    Ei siihen vaivaa vaadita jos haluaa noin huonosti koodatun äänestyksen sotkea, evästeet pois käytöstä tai hakkaa F5 nappulaa joka äänen annon jälkeen. Niinhän se menee että markan mies tekee markan edestä työtä.

  • Nimetön

    Muusikoiden valinnat on järkeviä – ihmettelen tuota Juicen ja Baddingin suosiota – eihän niitä soiteta kuin kapakoissa nousuhumalassa vedet silmissä ja toiset vedet kossussa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet