Ida Nielsen olikin vierailija omalla Olympian keikallaan

Ida Nielsen ei ollutkaan oman show’nsa tähti, vaikka yleisö sitä odotti.

Ville-Veikko Kaakinen
Ida Nielsen olikin vierailija omalla Olympian keikallaan

Ida Nielsen on soittanut bassoa kahdessa Princen yhtyeessä. Tampereen Olympiakorttelin keikalla hän poistui välillä kokonaan lavalta.

Jussi Niemi

Odotukset ovat kovat kenestä tahansa, joka on soittanut Princen bändissä, tässä tapauksessa sekä New Power Generationissa että 3RDEYEGIRLissa. Niihin ei keskinkertaisilla taidoilla pääse, mutta tanskalaisbasisti Ida Nielsen pääsi.

Niin siinä kuitenkin kävi, että vaikka paljon hyvää musaa kuultiinkin, illasta ei muodostunut vahvaa eikä varsinkaan ehjää kokemusta. Setin dynamiikka heittelehti paikasta toiseen aivan liikaa.

Kun ennakkoon hehkutetaan Princen viimeisen basistin keikkaa nimellä Ida Nielsen & Strandberg Funk Unit, kaikki odottavat sen olevan nimenomaan hänen keikkansa. Näin ei selvästikään ollut. Kyse oli niin ikään basisti Jan-Olof Strandbergin ( Badding, Ilkka Rantamäki, Pepe Ahlqvist ) bändin keikasta, jolla Nielsen vieraili. Ja kun bändiin kuului myös Jukka Gustavson, niin Wigwam-legendallakin oli oma osuus.

Ida Nielsen kertoo yhteistyöstään Princen kanssa:

 

Parhaat tavarat jakeli Gutsi. Hän teki pahaa jälkeä uruilla ja sähköpianolla ja oli illan kovin vokalisti. Jukka oli sovittanut funkysti Beatlesin Eleanor Rigbyn, Ray Charlesin I Believe To My Soulin ja Stevie Ray Vaughanin Crossfiren, joiden ajaksi Nielsen poistui lavalta. Ne erottuivat muista kappaleista bluesahtavuudellaan ja kirkkaasti parhaina sävellyksinä.

Strandbergin bändin funk-käsitys nojasi jatsahtavaan fuusioon Nielsenin ponnistaessa Bootsysta, Clintonista ja Sly Stonesta eli syvemmästä ja raa’emmasta synkopoinnista. William Suvanteen verevä tenorismi tosin muistutti hienosti funk-fonin mestari Maceo Parkerista.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ville-Veikko Kaakinen
Ida Nielsen Ida paukuttelee peukulla komeasti ja myös nyppii myös Pastorius-tyyliin pätevästi.

Ida Nielsen Ida paukuttelee peukulla komeasti ja myös nyppii myös Pastorius-tyyliin pätevästi.

Haastattelussa mukavaksi tyypiksi osoittautunut Ida paukutteli peukulla komeasti ja nyppi myös Pastorius-tyyliin jatsahtavammin pätevästi. Se yllätti, että kaikki rajummat funk-numerot lainasivat enemmän tai vähemmän suoraan Larry Grahamin seminaalista bassolinjaa Slyn Thank You For Lettin’ Me Be Myselfissa. Materiaali jätti siis toivomisen varaa, mutta bassoduetot Strandbergin kanssa toimivat mainiosti.

Vähän kornia oli, ettei Nielseniä pyydetty lavalle encoreen, vaikka yleisö lopussa huusi: Ida! Ida!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ville-Veikko Kaakinen
Ida Nielsen hehkui Tampereen Olympiakorttelissa, vaikka ei pääosaan keikallaan noussutkaan.

Ida Nielsen hehkui Tampereen Olympiakorttelissa, vaikka ei pääosaan keikallaan noussutkaan.

Musiikki

Ida Nielsen (DK) & Strandberg Funk Unit

HHH Olympia 9.3.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio