Elokuvat

Hotel Transsylvanian hirviöperheessä huolehditaan isä-Draculan rakkauselämästä

Elokuva-arvio: Hotel Transsylvanian väkinäinen jatko-osa kuljettaa animaatiomonsterit lomaristeilylle.

Sony Pictures Animation
Hotel Transsylvanian hirviöperheessä huolehditaan isä-Draculan rakkauselämästä

Tällä kertaa monsterihotelli muuttaa merille.

Janne KaakkoAamulehti

Vuonna 2012 valmistunut Hotel Transsylvania esitteli idean vampyyrikreivi Draculan isännöimästä hirviöhotellista. Vuoristoidyllin kätköissä klassiset kauhuhahmot Frankensteinin hirviöstä Muumioon saivat yhdessä muiden väärinymmärrettyjen monstereiden kanssa viettää lokoisia lomapäiviä piilossa ihmisten pelokkailta ja vihamielisiltä katseilta.

Elokuva osoittautui menestykseksi, joten jatko Sony Picturesin tuottamalle animaatiolle oli taattu. Nyt on edetty jo tarinan kolmanteen osaan. Elokuvaa kipparoi myös aiemmat osat ohjannut Genndy Tartakovsky. Tarinassa monsterihotelli muuttaa merille, hirviömatkustajia kuhisevalle luksusristeilylle.

Perhekomedia voimissaan

Vesillä seilataan tutussa kurssissa, koko touhun tuntuessa jo hieman väkinäiseltä. Pelkkä miljöön vaihdos ei tuo sarjaan niin merkittävää lisämaustetta, että se riittäisi syyksi avata uudestaan jo kahteen kertaan suljettua tarinaa. Ulapalta kantautuu vahva rahastuksen tuoksahdus.

Sarjan aiemmat elokuvat ovat olleet mielikuvituksellisen kuosinsa alla varsin perinteisiä amerikkalaisia perhekomedioita. Pääosan ovat saaneet täten sukupolvien väliset arvoristiriidat sekä ongelmalliset, tavallista kirjaimellisemman tulkinnan saaneet ihmissuhteet.

Avausosa kuvasi yksinhuoltajavampyyrin ylisuojelevaa suhdetta ihmisseurasta kiinnostuneeseen tyttäreensä. Kakkososassa vaariksi tullut Dracula kantoi huolta tyttärenpoikansa arveluttavan ihmismäisestä käytöksestä. Nyt on vuorostaan tyttären vuoro kantaa huolta isänsä rakkauselämästä.

Ongelman ruusunpunaisen ytimen muodostaa hirviöristeilijän hemaiseva ihmiskapteeni Ericka, johon yksinäisyydestä kärsinyt Dracula hullaantuu ensi näkemältä. Väkevä tunnekuohu tulee kreiville täytenä yllätyksenä. Monsterimaailmassa näet uskotaan, että tosi rakkaus, niin kutsuttu ”ting”, voi osua kohdalle vain kerran elämässä.

Vaaralliseksi suhteen tekee Erickan sukutaustaan liittyvä salaisuus. Henkisen kasvun paikkaa ja menneisyyden painolastien purkamista tämäkin ihmissuhdepulma lopulta ratketakseen vaatii.

Valkosipuli-intoleranssi iskee

Kepeänä koko perheen kesäviihteenä elokuva täyttää paikkansa. Vauhdista ja värikkäistä hahmoista ei ole pulaa. Hauskinta antia ovat keskusjuonen takaa kurkkivat kummajaiset, kuten laivahenkilökunnan vaakakenossa viipottavat raukean mulkosilmäiset kalat.

Vampyyrimyyteistä kumpuava vitsi valkosipuli-intoleranssista sekä erityisesti kyseisen vaivan poikima pieruhuumori puolestaan uponnee etenkin katsomon pienikokoisempaan monsterikuntaan.

Hotel Transsylvania 3: Monsterit matkalla ★★

Ohjaus: Genndy Tartakovsky. Kesto: 1 h 37 min. Ikäraja: 7. Ensi-ilta, 2D suomeksi: Cine Atlas pe–to 14.30, 17, Plevna pe–su 17,15, ma 18.30, ti 18.45, ke–to 18,30. 3D suomeksi: Plevna pe– to 15.45. 2D englanniksi: Cine Atlas pe 19.10, ma–to 18.40.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio