Kolumnit

Henry's Pub lopettaa musiikkikeikkojen tarjonnan ja tämä on vasta alkua – Tampere ei kohta enää ole rokkikaupunki

Henry's Pub lopettaa musiikkikeikkojen tarjonnan ja tämä on vasta alkua – Tampere ei kohta enää ole rokkikaupunki

Kommentti: Markkinavoimat ja uusi alkoholilaki vähentävät nyt keikkatarjontaa myös Tampereella. Tamperelaiset rokkibändit eivät synny tyhjiössä ilman yleisöä ja keikkoja, kirjoittaa Aamulehden toimittaja Anni Tolonen.

Anni TolonenAamulehti

Tamperelaiset muusikot alkoivat yhtäkkiä saada outoja ilmoituksia: Keikat keväältä on peruttu. Tamperelainen rokkibaariksi profiloitunut Henry's Pub ilmoitti lopettavansa kaikki arkikeikat huhtikuun loppuun mennessä. Ravintolan omistajan Restamaxin mukaan jamit ja muut esiintymiset loppuvat, koska niille ei ole enää kysyntää kuten ennen.

Suomalainen ihminen osaa toki juoda viinaa, oli musiikkia tai ei. Mutta sitäkö me tahdomme? Tampereen rokkikaupungin maine on vaarassa, jos markkinavoimat ja uusi alkoholilaki ajavat ravintolat perumaan keikkojaan.

Maaliskuussa voimaan tullut uusi alkoholilaki ei velvoita ravintoloita enää järjestämään elävää musiikkia saadakseen pitää ovet auki aamuyöhön saakka. Nyt baarit saavat pitää ovensa auki vaikka kellon ympäri pelkällä ilmoituksella.

On tosiasia, että keikkojen järjestäminen vie rahaa. Jos Restamaxin puheet pitävät paikkansa, eivätkä ihmiset saavu baariin musiikin perässä kuten ennen, moni ravintola varmasti vähentää keikkatarjontaansa.

Kysymys on nyt siitä, miten käy tamperelaisen rokkikulttuurin. Rivimuusikon tili syntyy trubaduurikeikoista ja housebandvedoista. Yksittäisten ravintoloiden keikkojen loppu tietää suurta lovea muusikon tilipussiin.

Kuten Apulannan basisti Ville Mäkinen kertoo, hänkin aloitti ammattimuusikon uransa Henry's Pubin lavalta.

Popedat, eppunormaalit ja negativet eivät synny tyhjästä.

Tänäkin iltana esimerkiksi Battle Beastin Noora Louhimo vetää duokeikan Tampereen keskustan kuppilassa, Juri Lindeman toisessa ja Mikko Lahtonen Band kolmannessa.

Ainoa tapa tukea paikallista musiikkikulttuuria on suunnata ravintolaan musiikin perässä. Pienistä keikoista syntyy suuria bändejä.

Nyt olisi myös Tampereen kaupungin aika herätä tilanteeseen ja vastata tarpeeseen. Kun aloittelevat ja pitkänlinjan ammattilaiset eivät pääse esiintymään ravintoloihin, jotain on saatava tilalle. Muuten loppuu soitto.


Lue myös nämä


Kommentit (11)

  • Pienibändi

    Sen verran korjaisin edellistä kommentointia, että Oharasin keikkatoiminta ei loppunut, vaan piristyi entisestään omistajanvaihdoksen myötä kiitos vuosi sitten perustetun, juuri tuon toiminnan pelastamiseen tähdänneen Trelmun ansiosta. Kulttuurikeskus maanalainen porskuttaa eikä välitä lakimuutoksista tai markkinavoimista restamaksin linjavedoista puhumattakaan. Toivoa on!

  • Nimetön

    Samat naamat tuolla Henry’s Pubissa aina soittaa, sama homma Roosterissa. Tappaa elinkeinon varmaan tyyliin 15 hengeltä, muille ei ole noihin mestoihin ollut asiaa keikoille kuin korkeintaan joskus tiistaisin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio