Dave Lindholm alkoi soittaa Dylanin Maggie’s Farmin vuoksi

Saana Hein‰nen
Dave Lindholm alkoi soittaa Dylanin Maggie’s Farmin vuoksi

Dave Lindholm alkoi 13-vuotiaana soittaa kun oli kuullut Bob Dylanin Maggie's Farmin kesällä 1965.

Markus Määttänen

Tampereella asuva laulaja-lauluntekijä, kitaristi ja blues-ukko Dave Lindholm kiittää Bob Dylania paljosta. Hänestä kirjallisuuden Nobelin jako meni aivan oikein ja Dylanin palkitseminen on Lindholmista loistava juttu.

– Mä aloin soittaa sen takia, että kuulin Dylanin Maggie’s Farmin vuonna -65 kesällä. Se oli syy, miksi mä aloin soittaa, Lindholm sanoo puhelimeen.

Lindholmia on useaan kertaan viiden vuosikymmenen urallaan nimitetty Suomen Dylaniksi. Nimitys ärsyttää Lindholmia.

– Dylanin vaikutus on suuri, mutta ei ole sen enempää Puolan tai Englannin, Suomen tai Itävallankaan Bob Dylaneita. On vaan se yksi äijä.

Ohjaaja Juha Hurme korostaa, että juuri Dylan toi populaarimusiikkin sellaisen sanottavan, jossa oli oikeasti kuunneltavaa.

– Se pitää paikkansa. Mä olen ehdottomasti samaa mieltä. Tosta on yksi hyvä juttu. Aikanaan kun Frank Zappa kuuli Dylanin Like a Rolling Stonen, niin se oli että no ni, nyt ei kannata tehdä enää mitään, Lindholm kertoo.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Aneeminen bohemi

    Kitaristi-kriitikon nimi kertoo kaiken.

  • Nimetön

    Toivottavasti perustetaan musiikin Nobel-palkinto. Sen voisi postuumisti antaa sitten ekana vaikka J.J Calelle.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet