Musiikki

Daniel Harding johtaa Wienin filharmonikkoja Tampere-talossa – Tällaisella minuuttiaikataululla kapellimestari tuodaan Tukholmasta Tampereelle

Näin sujuu kapellimestari Daniel Hardingin matka lauantaina johtamaan Wienin filharmonikkoja Tampere-taloon. Sairastuneen Zubin Mehtan korvaava Harding johtaa samana päivänä toisen konsertin Tukholmassa.

Jukka-Petteri Eronen
Daniel Harding johtaa Wienin filharmonikkoja Tampere-talossa – Tällaisella minuuttiaikataululla kapellimestari tuodaan Tukholmasta Tampereelle

Daniel Hardingin matkapäivä lauantaina 28.4. näyttää tältä.

Harri HautalaAamulehti

Kapellimestari Daniel Harding saapuu Tukholmaan perjantaina 27.4. jo valmiiksi hengästyneenä. Hän on johtanut edellisenä iltana Wienin filharmonikkojen Euroopan kiertueen konsertin Genevessä.

Tukholmassa Hardingilla on kaksi konserttia Ruotsin RSO:n kanssa, ensin perjantai-iltana, sitten lauantaina iltapäivällä. Lauantai-illaksi hänen on ehdittävä Tampereelle jatkamaan Wienin filharmonikkojen kiertuetta.

Perjantaina Harding nostaa tahtipuikon Ruotsin RSO:n kotisalissa Berwaldhallenissa tasan klo 19 paikallista aikaa. Ohjelmassa ovat Frederik Chopinin ensimmäinen pianokonsertto sekä Thomas Adèsin Totentanz.

Konsertin jälkeen Harding vetäytyy yöpuulle mielessään tulevan päivän hullunmylly.

Lähtö Tukholmasta

Harding saapuu lauantaina 28.4. Berwaldhallenille noin klo 15.30 Suomen aikaa. Edellisen illan konsertti uusitaan klo 16, mutta nopeutettuna. Jotta Harding ehtisi ajoissa Tampereelle, konsertin paussi on päätetty jättää väliin. Näin säästyy parikymmentä minuuttia arvokasta aikaa.

Tukholman konsertti päättyy noin 17.30, minkä jälkeen Harding kuljetetaan pikakyydillä Arlandan lentokentälle ja VIP-aulan kautta lähtöportille. Häntä odottaa orkesterin ja manageritoimiston kustantama yksityiskone, joka nousee ilmaan noin klo 18.15.

Kapellimestari Daniel Hardingin kiireinen viikko alkoi kuvan Berliinistä ja Wienistä ja etenee Geneven ja Tukholman kautta Tampereelle.

Kapellimestari Daniel Hardingin kiireinen viikko alkoi kuvan Berliinistä ja Wienistä ja etenee Geneven ja Tukholman kautta Tampereelle.

Hardingilla on kolme varttia aikaa kääntää ajatukset päässä vielä soivista Chopinista ja Adèsista perillä odottaviin Bernsteinin ensimmäiseen sinfoniaan ja Mahlerin viidenteen sinfoniaan. Tilannetta helpottaa, että Tampere-talon sali on hänelle entuudestaan tuttu.

Tulo Tampereelle

Noin seitsemältä Hardingia kuljettava kone laskeutuu Tampere-Pirkkalan lentokentälle. Sieltä maestro viedään suoraan Tampere-taloon, jonka lavalla Wienin filharmoninen orkesteri jo odottelee.

Alun perin konsertin oli tarkoitus alkaa klo 19, mutta Hardingin Tukholman kiireiden vuoksi konsertin alkamisaikaa siirrettiin jo aiemmin 45 minuutilla klo 19.45:een.

Niille, jotka saapuvat talolle alkuperäisen aikataulun mukaisesti, on luvassa Tampere-talon toimitusjohtajan Paulina Ahokkaan vetämä keskustelutilaisuus Wienin filharmonikkojen kontrabasisti-intendentin Michael Bladererin kanssa klo 19 alkaen.

Klo 19.45 Daniel Harding astuu Tampere-talon lavalle tapansa mukaan reippain askelin. Avauskappaleena oleva Bernsteinin 1. sinfonia alkaa käyrätorvien maukkain soinnein. Yleisö, orkesteri ja Tampere-talon henkilökunta huokaisevat helpotuksesta.

Lopuksi jännitetään soittaako orkesteri ylimääräisen numeron Mahlerin massiivisen sinfonian jälkeen.

Ehkä jotakin kevyttä wieniläistä?


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio