Jos Käärijä voittaa, juhlitaanko Euroviisuja ensi keväänä Tampereella? Näin vastaa Nokia-areenan johtaja: ”Tervetuloa!”

Nokia-areenan toimitusjohtaja Marko Hurme seuraa rauhallisin mielin seuraavien Euroviisujen järjestämispaikasta jo nyt virinnyttä keskustelua. Hän kertoo areenan vahvuuksista ja toivottaa Euroviisut lämpimästi tervetulleeksi Tampereelle. Täällä osattaisiin järjestää upeat kisat.

Jos Käärijä onnistuu voittamaan Euroviisut, missä ne Suomessa ensi vuonna järjestettäisiin?

Aamulehti

Ensi vuoden Euroviisujen järjestämispaikasta käydään Suomessa vilkasta keskustelua, vaikka kilpailun voittaja ei ole vielä selvillä. Esimerkiksi Helsingin Messukeskus alkoi jo hehkuttaa omaa valmiuttaan retostelemalla nappisijainnillaan, lentokentän läheisyydellä ja hulppealla hotellikapasiteetilla.

Miten täynnä Nokia-areenan varauskalenteri on toukokuussa 2024? Olisiko Euroviisujen järjestäminen Tampereella siltä osin edes mahdollista, Nokia-areenan toimitusjohtaja Marko Hurme?

”Olemme valmiita neuvotteluihin, mutta osapuolia on useita, mikä johtuu kalenterimme varaustilanteesta.”

Onko mahdollista, että nyt tehtyjä toukokuun 2024 varauksia perutaan tai siirretään tarvittaessa Euroviisujen tieltä?

”Tämäntyyppisiä siirtoneuvotteluja on käyty aiemminkin.”

Mitä nämä tapahtuvat mahdollisesti olisivat?

”Voimme julkistaa tapahtumia ainoastaan tapahtumajärjestäjän luvalla.”

Mitkä ovat Nokia-areenan vahvuudet ja heikkoudet Euroviisujen järjestämispaikkana?

”Meillä ei ole Euroviisujen tarvelistausta, mutta järjestämiskokemusta omaavat pitävät meitä loistavana vaihtoehtona. Nokia-areenalla on kokemusta pitkien ja monimutkaisten kansainvälisten suurtapahtumien järjestämisestä. Haasteena olisi varmasti tuotannon laajeneminen lähialueillekin, sillä esimeriksi logistiikka tarvitsee enemmän tiloja ja alueita.”

Lue lisää: Se oli siinä! Loistavasti esiintynyt Käärijä on Euroviisu-finaalissa – ”Lauantaina mennään ja otetaan poika kotiin”

Kuinka hyvin Euroviisujen kaltainen tapahtuma ylipäätään sopisi Nokia-areenalle?

”Erinomaisesti! Toivomme Käärijälle menestystä.”

Helsingin Messukeskus ehätti jo lupailemaan lisäävänsä tilaa niin, että sitä olisi jopa 20 000 katsojalle. Mikä on Nokia-areenan vastaus tähän?

”Muut toimijat ovat varmasti kiinnostuneita tämän kokoluokan tapahtumasta. Uskomme omiin vahvuuksiimme ja käynnistämme mielellämme keskustelut, jos voitto Suomeen tulee.”

Aiotko seurata finaalilähetystä lauantaina ja millä mielin sen teet?

”Jännittää varmasti loppuun saakka. Samalla olen ylpeä Käärijän onnistumisesta kävi kuinka kävi.”

Jos Käärijä voittaa, mikä on ensimmäinen tehtäväsi heti sunnuntaiaamuna?

”Luen päivän lehden, juon aamukahvin, odottelen yhteydenottoja ja valmistaudun viikkojen neuvotteluihin.”

Nokia-areenan toimitusjohtaja Marko Hurme on tällä hetkellä yksi Tampereen kiireisimmistä henkilöistä. Hän elää silti mukana myös viisuhuumassa ja toivoo Suomelle menestystä.

Kilpailun järjestämispaikasta päättää Euroopan yleisradiounioni yhdessä voittajamaan tv-yhtiön kanssa. Mitkä ovat terveisesi päättäjille?

”Tampere ja Nokia-areena ovat loistava ja sopiva paikka järjestää tämän maailmanluokan tapahtuma. Lämpimästi tervetuloa! Olemme valmiit tekemään töitä tapahtuman onnistumiseksi sekä myös fanien eteen.”

Olet tällä hetkellä superkiireinen. Mitä kaikkea sinulla on töissä nyt menossa?

”MM-kisat työllistävät päivittäin kuukauden loppuun asti, mutta toivottavasti pääsemme tekemään muutamia ehdollisia siirtotarjouksia sekä yhden isomman tapahtumatarjouksen seuraavalle vuodelle.”

Mitä arvelet siitä, missä maassa järjestetään seuraavat jääkiekon MM-kisat – ei kai Tampereella enää kolmatta kertaa peräkkäin?

”Viime vuonna arvelin, ettei kisoja nähdä Tampereella moneen vuoteen. Olin väärässä, mutta uusin ennustukseni. Kyllä seuraavat kisat ovat Tsekeissä. Seuraavia järjestäjiä tulee tavattua nyt kisojen aikana areenalla.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut