20-vuotias Circus Ruska festivaali kulkee tietoisesti marginaalissa, koska se antaa paljon – Katso kuvakooste Tavara-asemalta

20 vuotta sitten joukko sirkuslaisia keksi perustaa festivaalin, jolla tuoda kotikaupunkiin ammattimaisempaa sirkusta. Juhlavuonna Circus Ruska -festivaali palaa juurilleen ja tuo lavalle oivaltavan laadukasta katusirkusta. Marginaalin puitteissa, tietenkin.

Circus Ruska - Teos 1 on Pasi Nousiaisen (vas.) ja Matias Salmenahon yllätyksellisen hauska ja syvätunnelmainen teos 20 vuoden takaa. Siitä voi sanoa Circus Ruska -festivaalin alkaneen.

Olo on kuin olisi katsonut syvälle sirkuksen sielun sisälle. Hauskaa, taidokasta ja näyttävää, mutta lisäksi jotain hyvin syvää ja intiimiä.

Perjantaina Tampereen Tavara-asemalla Circus Ruska -festivaalin ohjelmistoon kuului kaksi hyvin erilaista jonglööriesitystä. Ensimmäisenä lavalla nähtiin Circus Ruskan historian aloittanut esitys Circus Ruska - Teos 1, jossa Matias Salmenaho ja Pasi Nousiainen palasivat vuosien jälkeen maailmalta yhteen ja juurilleen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut