Suomen euroviisu­edustaja Käärijä pääsi miljoonien pelaajien Fortnite-peliin

Suomi on maailman ensimmäinen maa, jonka pääkaupungista on julkaistu fotorealistinen kaksonen Fortnitessa.

Fortnite-pelaajat voivat nyt vierailla virtuaalisessa Helsingissä Käärijä-teemaisessa pelissä. Kuva on pelikentän kehitysympäristöstä.

Suomen euroviisuedustaja Käärijää ympäröivää viisuhuumaa nostatetaan nyt myös suositussa Fortnite-ammuntapelissä.

Suomalainen metaversumiyritys Zoan on luonut Fortniteen Käärijä-teemaisen pelikokemuksen, johon voi osallistua virtuaalisella Senaatintorilla. Tori on koristeltu Euroviisujen ennakkosuosikkien joukkoon nousseen artistin materiaaleilla kuten eurolavoilla ja julisteilla.

Julkaisun myötä Suomesta tulee maailman ensimmäinen maa, jonka pääkaupungista on julkaistu fotorealistinen kaksonen Fortnitessa.

Lisäksi pelikentällä voi tanssia erillisellä tanssialueella Cha Cha Cha -teemaisen musiikin tahtiin.

”Käärijässä on kyse rajojen rikkomisesta, hämmentämisestä ja uuden rohkeasta luomisesta, joten uudenlainen ja innovatiivinen yhteistyö pelimaailman kanssa tuntui heti luontevalta ja isolta mahdollisuudelta”, kertoo Monsp Recordin ja Warner Music Finlandin A&R Ida Karimaa tiedotteessa.

Fortnite on Epic Gamesin kehittämä suosittu metaversumialusta, jossa voi pelata, osallistua livetapahtumiin sekä keskustella yhdessä muiden pelaajien kanssa. Alustalla on 70 miljoonaa aktiivista kuukausittaista käyttäjää ja yli 500 miljoonaa pelaajatiliä.

Epic Games julkaisi hiljattain avoimen lähdekoodin Unreal Editor for Fortnite -päivityksen, jonka avulla pelikehittäjät voivat luoda uusia pelejä ja kokemuksia Fortniteen aiempaa nopeammin ja tehokkaammin.

Suomi on edelläkävijä alustan uusien ominaisuuksien hyödyntämisessä. ”Mahdollisuus julkaista brändättyä sisältöä Fortniten pelaajayhteisölle on mullistava uudistus monille aloille – toivotaan, että se myös kirittää Suomen voittoon Euroviisuissa”, kommentoi Zoanin operatiivinen johtaja Laura Olin tiedotteessa.

Euroviisut järjestetään Liverpoolissa ensi viikolla. Käärijä esiintyy ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 9. toukokuuta.

Fortnitessa taistellaan muita pelaajia vastaan. Kuva on pelikentän kehitysympäristöstä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut