Tampereella voi kesällä nähdä dinosauruksia – Tampere-taloon tulee parikymmentä luonnollisen kokoista dinosaurushahmoa

Koko perheen interaktiivinen Dinosaurukset-kesänäyttely aukeaa Tampere-talossa 1. heinäkuuta. Hirmuliskot ovat yleisön nähtävillä Sorsapuistosalissa 13. elokuuta asti.

Dinosauruksia pääsee ihastelemaan Tampere-talossa heinäkuussa. Kuvassa leukojaan aukoo hirmuinen tyrannosaurus rex.

15.3. 15:03

Aamulehti

Tampere-talon Sorsapuistosali muuttuu heinäkuussa dinosaurusten valtakunnaksi.

Koko perheelle suunnattu Dinosaurukset-kesänäyttely sisältää parikymmentä liikkuvaa ja ääntelevää, luonnollisen kokoista dinosaurushahmoa, uusinta VR-teknologiaa ja toiminnallisia puuhapaikkoja. Mukana ovat muun muassa hurja tyrannosaurus rex, jättimäinen diplodocus, lentolisko pteranodon ja viekas velociraptor.

Korkeatasoista animatroniikkaa hyödyntävä dinosaurusnäyttely on valmistettu Italiassa, jossa sen on nähnyt yli miljoona vierailijaa.

”Kävimme alkuvuodesta Sveitsin Baselissa tutustumassa näyttelyyn, ja innostuimme valtavasti. Tampere-taloon rakentuu visuaalisesti vaikuttava dinosaurusten valtakunta”, näyttelyn tuottaja Antti Oksa kertoo.

Historiaa ja vr-maailmoja

Näyttelykierros alkaa triaskaudelta noin 230 miljoonan vuoden takaa ja kulkee jurakauden halki aina myöhäiselle liitukaudelle noin 65 miljoonan vuoden taakse, jolloin dinosaurusten aika päättyi. Virtuaalitodellisuuspisteillä dinosaurukset ja niiden elinympäristöt herätetään henkiin VR-teknologian avulla.

Näyttelyn takana on eurooppalainen World Touring Exhibitions -näyttelyjärjestäjä, jonka Tähtien sota -näyttely houkutteli Tampere-taloon viime kesänä 30 000 vierailijaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut