Tavara-asema on nyt valmis keikkapaikka – Tällaiseksi historiallinen rakennus muuttui

Tampereen Kulttuurikamarin uuden toimipaikan ovet avataan perjantai-iltana 13. tammikuuta.

Tavara-aseman kyltit asennettiin paikoilleen maanantaina. Kuvassa uuden tapahtumatilan pääsisäänkäynti. 116-vuotias rakennus tunnettiin ennen mittavaa remonttia vihreästä väristään, mutta Kulttuurikamari oy:n Janne Laurilan mukaan nykyinen maitokahvin väri on itse asiassa se alkuperäinen.

11.1. 11:45

Aamulehti

Tapahtuma- ja konserttitalo Tavara-asema on periaatteessa valmis. Käytännössä Tavara-asemalla siistitään vielä viimeisiä pintoja ja asennetaan viimeisiä kalusteita. Ovensa Tavara-asema avaa perjantaina, jolloin sen lavalla esiintyy Saimaa. Kutsuvierasavajaisia vietetään jo torstaina.

Tavara-aseman toimintaa pyörittävän Tampereen Kulttuurikamari oy:n ohjelmapäällikkö Janne Laurila ja markkinointi- ja myyntipäällikkö Kristiina Paananen esittelivät uuden toimipaikkansa tiloja medialle keskiviikkoaamuna. Kulttuurikamari vuokraa Tavara-aseman tiloja ne omistavalta A. Ahlström Kiinteistöt oy:lta. Kulttuurikamari tunnetaan Tullikamarin Klubin ja Pakkahuoneen takaa löytyvänä yrityksenä.

Kysyntää on

Laurila ja Paananen esittivät keskiviikon infotilaisuudessa omatoimisesti kysymyksen, mitä järkeä on avata uusi, joissain määrin samanhenkinen toimipaikka maineeltaan legendaarisen Tullikamarin naapuriin. Järkevyys perustuu kysyntään. Laurila kertoo, että Tullikamarille joudutaan myymään paljon ei-oota. Hänen mukaansa Tampereen vuosittain noin 3 000 asukkaalla kasvava väkiluku on merkittävä syy ilmiön takana ja sitä kiihdyttämässä.

Lue lisää: Tampereen seudun väestönkasvu jatkuu ennätysvahvana – työllisyys on kohentunut, mutta syntyvyys painunut miinukselle: ”Ehdottomasti me tarvitsemme maahanmuuttoa”

Lisäksi molemmat korostivat Tavara-aseman olevan muutakin kuin keikkapaikka, vaikka keikat sen näkyvimmän toiminnan muodostavatkin. Tavara-asemaa vuokrataan myös yritystilaisuuksiin ja vastaaviin.

Kaupungin omistamalla Tullikamarilla alkanee lähivuosina peruskorjaus. Tavara-aseman vuokratessaan Kulttuurikamari oli vielä siinä uskossa, että Tullikamarin remontti alkaisi vuoden 2023 alussa. Tällä hetkellä oletus on, että aloittamiseen menee vielä pari vuotta. Kun remontti alkaa, Tavara-asemalla järjestetään Tullikamarinkin tilaisuuksia. Kyseessä ei kuitenkaan ole väistötila vaan uusi, rinnakkainen toimipaikka.

Video ja kuvat: Tältä siellä näyttää nyt

Aamulehti ikuisti Tavara-aseman videoin ja kuvin keskiviikkona 11. tammikuuta.

Vanhat punatiiliseinät hallitsevat narikkatilaa.

Permantoa kiertävä parvi on Tavara-aseman tilojen ehkä merkittävin ominaisuus. Se tuo mieleen Helsingistä suljetun keikkapaikka Nosturin. Vastaavat puitteet ovat Suomessa harvassa.

Mukitelineet kiertävät parvea. Joissain tilaisuuksissa parvi voidaan myös pitää suljettuna, jos permannolle halutaan kompaktimpi tunnelma.

Vessoja löytyy sekä ala- että yläkerrasta. Vessat ovat mallia unisex, mutta vessakoppien puoli ja pisuaarien puoli on eroteltu seinällä.

Parven ansiosta Tavara-asemalla voidaan järjestää myös ikärajattomia konsertteja. Tällöin parvi on alaikäisten aluetta, jonka tiskiltä ei myydä alkoholia.

Myös Tavara-aseman viereinen puutalo tulee Kulttuurikamarin käyttöön. Rakennusten väliin tulee kesällä terassi.

Liput ovat liikkuneet

Tavara-aseman ensimmäisen kevään kalenterissa on parisenkymmentä keikkaa. Yleisö vaikuttaa löytäneen uuden keikkapaikan tarjonnan äärelle varsin hyvin. Olavi Uusivirran keikka helmikuussa ja Vesterisen yhtyeineen keikka maaliskuussa ovat jo loppuunmyytyjä. Saimaan avajaiskeikalle lippuja on enää rajoitetusti, ja paikalle odotetaan yli tuhatta ihmistä.

Keikkapaikkana Tavara-asema vetää maksimissaan 1 200 katsojaa. Permannolle mahtuu 900, parvelle 300 ihmistä.

Janne Laurila on tyytyväinen kevään kattaukseen, joka sisältää edellä mainittujen lisäksi monia muitakin tunnettuja nimiä. ”On ollut artisteilta luottamuksen osoitus sopia keikkoja paikkaan, joka on siinä vaiheessa ollut vielä työmaa.”

Ohjelma

Tavara-aseman keikat keväällä 2023

13. tammikuuta: Saimaa

14. tammikuuta: Pambikallio ja Dina Ögon

20. tammikuuta: Olli Halonen

21. tammikuuta: Pehmoaino, Isaac Sene, Lauri Haav ja Knife Girl

2. helmikuuta: Pekka Laine & The Enchanted ja Dungen

3. helmikuuta: Aikakone ja Movetron

4. helmikuuta: Arttu Wiskari

17. helmikuuta: Yona

24. helmikuuta: Olavi Uusivirta

4. maaliskuuta: Pulse – The Finnish Tribute to Pink Floyd

10. maaliskuuta: Sexmane

18. maaliskuuta: Ismo Alanko

25. maaliskuuta: Vesterinen yhtyeineen

14. huhtikuuta: Semmarit

21. huhtikuuta: Gasellit

22. huhtikuuta: Rosita Luu -duo ja Maustetytöt

28. huhtikuuta: Anssi Kela

Keikkojen lisäksi Tavara-aseman julkisiin tilaisuuksin kuuluu muun muassa discoiltoja ja teemabileitä.

Ohjelma koottu Tavara-aseman verkkosivuilta 11. tammikuuta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut