Tampereen keskustaan odotetaan uudenvuodenaattona jopa 25 000:ta kävijää – poimi tästä viikon menovinkit

Tampereen keskustaan odotetaan aattoiltana jopa 25 000:ta kävijää. Ilotulitus alkaa lapsiperheitä ajatellen jo kello 21.50. Kangasalla on rakettien lisäksi luvassa tunnelmallista valotaidetta.

Ratinan suvannon ympäristö tulee taas tänä vuonna täyteen uudenvuoden ilotulituksen seuraajia. Kuva on otettu vuodenvaihteessa 2013.

28.12.2022 7:15

Aamulehti

1. Uusivuosi Tampereella

Tampereella järjestetään parin vuoden tauon jälkeen näyttävä uudenvuoden ilotulitus. Asialla ovat keskustan yrittäjät. Raketit ammutaan stadionin vierestä Ratinan rantatieltä, ja parhaat katselupaikat löytyvät muun muassa Laukontorilta. Lapsiperheitä ajatellen ilotulitus alkaa jo ennen iltakymmentä. Tavoitteena on, että uudenvuoden vastaanottajaiset houkuttelevat keskustaan noin 25 000 juhlijaa.

Timantteja taivaalla -ilotulitus Tampereella 31. joulukuuta kello 21.50.

2. Valotaidetta Kangasalla

Uusi vuosi otetaan Kangasalla vastaan tapahtumassa, joka tarjoaa ilotulituksen lisäksi valotaidetta. Pikkolan omenatarhaan rakentuvassa valotaidepuistossa voi vierailla uudenvuodenaattona iltapäivästä alkaen. Dimension X on teoskokonaisuus, jossa tunnelmallinen valo luo maisemaan visuaalisia efektejä. Omenatarhassa voi nähdä myös sirkusartistien led-keilajongleerausta kello 16–18. Musiikillinen ilotulitus alkaa kello 18.

Valotaidepuisto Kangasalan Pikkolassa 31. joulukuuta kello 15–19.

3. Messussa hyvyyden voimaa

Tuomasmessu on monimuotoisesti toteutettu ja lämminhenkinen, matalan kynnyksen jumalanpalvelus. Tärkeässä roolissa ovat yhteisöllisyys, musiikki ja laulaminen. Messun nimi viittaa epäilijänä tunnettuun apostoli Tuomaaseen. Uudenvuodenaaton tuomasmessu Tampereella haluaa korostaa sitä, että kaikella on aikansa, ja että jokainen sota loppuu aikanaan.

Aleksanterin kirkko 31. joulukuuta kello 20.

4. Uniklubi uudella klubilla

Pigs & Chicks on uusi tamperelainen rock -klubi. Se lupaa, että rokki soi aina, ja lavalla nähdään niin tunnettuja kuin nousevia live-esiintyjiä. Lisäksi klubikansaa viihdyttävät vaihtuvat rokki-dj:t. Keskiviikkoisin tarjolla on hevikaraoke, jossa vedetään täysillä suosituimpia rock-hittejä. Uudenvuoden aattona lavalla esiintyy juuri uutta materiaalia julkaissut Uniklubi.

Pigs & Chicks 31. joulukuuta kello 23–4. Hämeenkatu 25, Tampere.

5. Anarkiaa ja elitismiä Milavidassa

Muotimaailman äänekäs kapinallinen Vivienne Westwood provosoi, kyseenalaistaa ja rikkoo rajoja. Jopa hänen elegantit muotiluomuksensa kätkevät sisäänsä kapinahengen. Monisärmäisen punkkarin ja damen aatteisiin pääsee tutustumaan Anarkiaa ja elitismiä -teemaopastuksessa, joka johdattaa Vivienne Westwoodin muotikokoelmasta koottuun näyttelyyn. Opastus sisältyy pääsymaksuun.

Teemaopastus Museo Milavidassa Tampereella 3.–5. tammikuuta kello 14.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut