Remontti sulki Vapriikin Postimuseon, Valssi-ravintolan ja Tampere liekeissä -näyttelyn

Osaa museokeskuksesta pidetään meluhaittojen takia kiinni loppiaisviikkoon saakka.

Joulukuun alussa avautunut näyttely Tampere ennen ja nyt on jo herättänyt kovaa kiinnostusta.

19.12.2022 14:31

Aamulehti

Museokeskus Vapriikissa remontoidaan jälleen. Nyt remontin kohteena on museokeskuksen auditorio. Työt kestävät 5. helmikuuta 2023 saakka.

Koska remontin alkuvaihe aiheuttaa runsaasti melua, Postimuseo, Tampere liekeissä -näyttely ja ravintola Valssi pysyvät suljettuina tammikuun 8. päivään saakka. Remonttihaitan vuoksi pääsyliput museokeskukseen myydään tänä aikana puoleen hintaan.

Museokauppa kiinni

Remontin yhteydessä tiivistetään myös museokaupan tehdasikkunat ja korjataan seinän rappausta, joten museokauppakin on suljettu loppiaisen jälkeiselle viikolla saakka. Koko taloa koskeva ikkunoiden kunnostus aloitetaan ensi vuoden puolella.

Vapriikin museokauppa palvelee verkossa. Myös Museo Milavidasta ja Amurin Helmestä on saatavilla esimerkiksi Tampereen museoiden julkaisemia uutuuskirjoja.

Uusia julkaisuja

Joulukuun 9. päivä Vapriikissa avautunut näyttely Tampere ennen ja nyt on kiinnostanut hyvin kävijöitä. Tutkija Antti Liuttusen kuratoimassa näyttelyssä esitellään Tampereen kaupunginosissa vuosikymmenten varrella tapahtuneita muutoksia kuvien keinoin. Näyttelyyn liittyvät myös kaksi Tampereen seudun historiaa valottavaa uutuuskirjaa, jotka Vapriikki julkaisi loppuvuodesta.

Juha Jaakolan teos Bertel Strömmer – Tampereen arkkitehti (Tampereen museoiden julkaisuja, 2022) esittelee arkkitehdin, joka 50 vuotta kestäneen uransa aikana suunnitteli muun muassa hotelli Tammerin, Tuulensuun, Tempon talon, Tammerkosken voimalaitokset, useita kouluja, kirkkoja ja asemakaavoja.

Mirja Mäntylän Tampereen kartanot esittelee puolestaan Tampereen merkittävän teollisuushistorian takia hieman pimentoon jääneen puolen kaupungin historiasta. Tampereen seutu on nimittäin ollut myös huomattavaa kartanoaluetta. Teos perustuu Mäntylän väitöskirjaan, ja esittelee tarkemmin Tampereen seuduin lukuisista kartanoista Hatanpään, Nygårdin, Lielahden, Niemen, Kaarilan, Partolan, Haiharan, Kaukajärven ja Teiskolan kartanot.

Tampere ennen ja nyt esittelee kuvien kautta Tampereen muutosta. Kuvassa nykyinen Sammonaukio eli Kalevan puistotien, Itsenäisyydenkadun, Sammonkadun ja Teiskontien risteys vuosina 1958 ja 2022.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut