Joulun tunnelmaa monin tavoin – poimi tästä viikon menovinkit

Joulumusiikkia on tarjolla jazzin ja korkeatasoisen kuorolaulun ystäville. Nokialla konsertoidaan Ukrainassa kärsivien auttamiseksi. Aleksanterin kirkko tarjoaa apua niille, joiden elämässä on menossa raskas ajanjakso.

Joulukuussa 2020 Tampereen rakennusten talvivaloja ihailtiin näin vetisessä säässä. Tänä vuonna lumi ja pakkanen luovat kaupunkiin oman tunnelmansa. On joulupuuhien, laulujen ja hyvien tekojen aika.

14.12.2022 7:46

Aamulehti

1. Jazztrio tunnelmoi joulua

Joulun kellot -trio johdattaa kuulijat joulun rauhaan Härmälän kirkossa. Luvassa on saksofonin, kitaran ja flyygelin kauniita, koskettavia ja korskeita säveliä. Kitaraa soittaa Ville-Veikko Airaniemi, pianoa myös Tappara-urkurina tunnettu Kalle Ruusukallio ja saksofonia Jarno Tikka. Konserttia voi seurata suorana netistä Tampereen eteläisen seurakunnan sivuilta.

Härmälän kirkko 14. joulukuuta kello 19.

Lue lisää: Kun tamperelainen Ville-Veikko Airaniemi ensimmäisen kerran kuuli Arpan musiikkia, hän mietti heti, miten pääsisi mukaan bändiin – nyt hän on kovassa nosteessa olevan yhtyeen kitaristi

Lue lisää: Suosikkisarjasta tuttu näyttelijä ajatteli jo ryhtyä bussikuskiksi, mutta nyt hänellä on unelmiensa työ – Katso, miltä näyttää Tapparan urkurin erikoinen työpäivä

2. Filharmoninen kuoro Ylöjärvellä

Tampereen filharmonisen kuoron joulukonsertissa kuullaan tuttujen joululaulujen lisäksi Benjamin Brittenin A Ceremony of Carols -teos sekä uudempaa joulumusiikkia edustava Ville Matvejeffin Joulu-ilta. Aleksis Kiven runoon sävelletty tunnelmallinen ja riemullinen kuvaus houkuttelee pysähtymään joulun perinteiden ja sanoman äärelle. Konsertin johtaa Jouni Rissanen, harpistina Kirsi Vartiainen.

Ylöjärven kirkko 14. joulukuuta kello 19.

3. Rikkaiden herkut ja lahjat

Miten varakkaiden perheiden kodit koristeltiin entisaikaan joulua varten ja millaisia herkkuja niiden joulupöydästä löytyi? Miten rikkaat viettivät joulunpyhinä aikaansa? Millaisia lahjoja esimerkiksi von Nottbeckit ovat saattaneet antaa toisilleen? Näihin kysymyksiin löytyy vastauksia noin tunnin kestävän opastuksen aikana.

Palatsin joulu -opastuksia Museo Milavidassa eri kellonaikoina 14.– 22. joulukuuta.

4. Joulukonsertti Ukrainan hyväksi

Nokialaiset kuorot ja Tomi Markkola esittävät sunnuntai-iltana joululauluja Ukrainan sodasta kärsivien hyväksi. Konsertissa esiintyvät Markkolan lisäksi Nokian Mieskuoro, Pinsiön Mieskuoro, Nokian Työväen Mieskuoro, Nota Bene Nokia ja Gospelkuoro Sarastus. Vapaaehtoisen kolehdin tuotto menee sodan uhreille Kirkon Ulkomaanavun välityksellä.

Nokian kirkko 18. joulukuuta kello 18.

5. Jos on suru sydämessä

Onko elämässäsi juuri nyt syystä tai toisesta vaikeaa? Lohdun hetki tarjoaa mahdollisuuden kahdenkeskiseen keskusteluun Aleksanterin kirkossa. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille lohtua kaipaaville. Voit hiljentyä, keskustella, sytyttää kynttilän ja kuunnella sanomakelloja. Paikalla on Lohdun hetken päivystäjiä. Mikään suru ei ole liian pieni jaettavaksi.

Lohdun hetki Aleksanterin kirkossa 14. ja 21. joulukuuta kello 16–18.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut