Tamperelainen Tukkateatteri sai 15 000 euron suuruisen Majaoja-palkinnon

Majaoja-säätiö myönsi vuoden 2022 Majaoja-palkinnon tamperelaiselle harrastajateatteri Tukkateatterille.

Tukkateatterille myönnettiin vuoden 2022 Majaoja-palkinto. Kuva otettu tammikuussa 2016, kun harrastajateatterilla oli ohjelmistossaan Varjoelämää-näytelmä. Kuvassa Karri Kuusela ja Markku Soikkeli.

26.11.2022 16:00

Aamulehti

Tamperelaiselle Tukkateatterille myönnettiin lauantaina 15 000 euron suuruinen Majaoja-palkinto. Majaoja-säätiö perustelee valintaa sillä, että Tukkateatteri on pienestä koostaan huolimatta onnistunut luomaan yhteisöllistä ja kannustavaa toimintaa sekä laadukkaita näytelmiä.

”Majaoja-säätiön tarkoituksena on tukea sellaisiakin taidemuotoja, jotka eivät välttämättä saa ansaitsemaansa huomiota osakseen. Vaatimattomin resurssein toimiva, taiteellisesti korkeatasoinen harrastajateatteri on palkintomme arvoinen”, Majaoja-säätiön hallituksen puheenjohtaja Maija Ikonen sanoo.

Mikä?

Tukkateatteri

Perustettu vuonna 1999.

Harrastajateatteri tunnetaan pääosin omien dramatisointiensa pohjalta toteutetuista näytelmistä, mutta ohjelmistossa on ollut myös klassikkonäytelmiä.

Tamperelainen Tukkateatteri tunnetaan myös valtakunnallisesti, ja se valittiin vuoden 2022 harrastajateatteriksi.

Teatteriesitysten lisäksi Tukkateatteri järjestää teatterialan kursseja ja pienryhmätoimintaa, kuten improvisaatioteatteria.

Majaoja-säätiön palkinnon ovat aikaisemmin saaneet kuvataiteilija Tuula Lehtinen, Ahaa-teatteri, näyttelijä Kati Outinen, poikakuoro Pirkanpojat ja kirjailija Anni Kytömäki.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut