Tamperelainen tuotantoyhtiö sai 10 000 euron arvoisen Pirkanmaan taidepalkinnon

Tamperelainen yhtiö on jo vuosikymmenen tuottanut taiteellisesti hyvin kunnianhimoisia dokumentti- ja fiktioelokuvia.

Pirkanmaan palkinto ojennettiin Wacky Tie Filmsille keskiviikkona Tampereen Raatihuoneella. Palkintoa olivat vastaanottamassa Hanna Kaihlanen, Pasi Hakkio, Ville Hakonen, Jussi Sandhu ja Niina Virtanen.

23.11. 16:49

Aamulehti

Pirkanmaan taidetoimikunta palkitsi keskiviikkona tamperelaisen tuotantoyhtiön Wacky Tie Films oy:n Pirkanmaan taidepalkinnolla. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

Wacky Tie Films on tuottanut Tampereella jo vuosikymmenen ajan taiteellisesti kunnianhimoisia dokumentteja, lyhyitä ja pitkiä elokuvia sekä musiikkivideoita. Yhtiö on tuottanut muun muassa viime vuonna ensi-iltansa saaneen Tuija Halttusen dokumenttielokuvan Näin pilvet kuolevat ja oli osatuottajana myös Teemu Nikin elokuvassa Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia.

Nyt yhtiöllä on tuotannossa muun muassa dokumenttielokuva Ilveskuiskaaja, joka kertoo ilveksiä yli sadalla riistakameralla seuraavasta Hannu Rantalasta.

Merkityksellisiä teoksia

Pirkanmaan taidetoimikunnan palkintoperustelujen mukaan Wacky Tie Films on osoittanut, että määrätietoisella liiketoiminnan kehittämisellä ja sinnikkyydellä voidaan rakentaa taiteellisesti kunnianhimoinen tapa toteuttaa merkityksellisiä elokuvia.

Taiteellisen kunnianhimoisuuden allekirjoittaa myös Wacky Tie Filmsin toimitusjohtaja ja tuottaja Niina Virtanen.

”Haluamme tehdä kiinnostavia, taiteellisesti korkea-arvoisia sisältöjä, jotka koemme mielenkiintoisiksi, ja kiinnostavien tekijöiden kanssa. Aika rohkeita ratkaisuja olemme tehneet ja enemmän sisällöt kuin rahankuvat silmissä”, Virtanen kertoo Aamulehdelle.

Tampereella hyvä olla

Toinen keskeinen arvo viisihenkiselle yhtiölle on Virtasen mukaan tuottaa elokuvia nimenomaan Tampereella eikä muualla.

”Kolme meistä on aikoinaan valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta, silloiselta TTVO:lta. Heti valmistuttuamme meillä oli periaate, että haluamme tehdä töitä Tampereella, täällä on meidän elämä ja meidän hyvä olla.”

Wacky Tie Filmsillä on tällä viikolla kaksinkertainen juhlan aihe. Pirkanmaan taidepalkinto annettiin yhtiölle keskiviikkona Raatihuoneella, ja perjantaina yhtiö juhlii syntymäpäiviään.

”Kymmenen vuotta tuli syyskuussa täyteen, ja kun kuulimme palkinnosta, päätimme pitää synttärit samalla viikolla”, Virtanen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut