Tamperelainen Arttu Järvinen palkittiin vuoden tulokaskoomikkona

Perjantai-iltana järjestetyn finaalin kuudesta esiintyjästä peräti neljä asuu Tampereella.

”Minulla on hieman omituinen näkökanta tapahtumiin. Olen tällainen ujo maalaisjuntti, en pysy aina ihan kaikessa perässä”, 26-vuotias Arttu Järvinen sanoo.

22.10. 20:31

Aamulehti

Tamperelainen koomikko Arttu Järvinen on vuoden stand up -tulokas. Järvinen voitti perjantai-iltana kilpailun, joka järjestettiin Helsingin Apollo-klubilla. Finaalin kuudesta esiintyjästä peräti neljä asuu Tampereella.

26-vuotiaan Järvisen opinnot Tampereen ammattikorkeakoulussa ovat loppusuoralla. Hän opiskelee käsikirjoittamista. Ensimmäisen stand up -keikkansa hän piti 16-vuotiaana. Kylmäkoskelta alun perin kotoisin oleva pirkanmaalainen pitää tärkeänä, että Tampereesta on kasvanut suomalaisen stand upin keskittymä.

Järvinen haaveilee tulevaisuudessa siitä, että voisi tienata komiikalla elantonsa. ”Tampereella on pieni, mutta tiivis yhteisö, jossa jeesataan omia eteenpäin. Se on voimavara.”

Järvinen kuvaa perjantain kymmenen minuutin voittoesitystään pääosin itsensä esittelemiseksi. Hän ehti käsittelemään esityksessään myös ajankohtaisia asioita, kuten ruuan hinnan nousua. ”Minulla on hieman omituinen näkökanta tapahtumiin. Olen tällainen ujo maalaisjuntti, en pysy aina ihan kaikessa perässä.”

Tittelin on aiemmin voittanut muun muassa Ismo Leikola, Krisse Salminen, Matti Patronen ja Lasse Oikarinen. Tämän vuoden kilpailun tuomaristossa oli muun muassa koomikko ja toimittaja Jukka Lindström ja näyttelijä Joonas Nordman.

Vuoden tulokas -kilpailu on pääkaupunkiseudulla vaikuttavan ohjelmatoimiston, Suomen Stand Up Clubin järjestämä kutsukilpailu. Kilpailun finalistit nähdään keväällä kiertueella ympäri Suomen.

Kuka?

Arttu Järvinen

26-vuotias koomikko ja käsikirjoittaja

Kotoisin Kylmäkoskelta, asuu Tampereella

Stand up -tulokas 2022

Opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulussa käsikirjoittajaksi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut