Vierailimme Tampereen vanhalla tavara-asemalla, jossa järjestetään keikkoja jo reilun kolmen kuukauden päästä – Tältä työmaalla näyttää nyt, katso kuvat ja video

Keikkapaikaksi muuttuvaa tavara-asemaa on remontoitu jo vuoden verran. Historiallisen rakennuksen vuokralainen Tampereen Kulttuurikamari pääsee pian rakentamaan omia järjestelmiään.

Tampereen Kulttuurikamari oy:n Kristiina Paananen ja Janne Laurila toivottivat pääasiassa musiikki- ja tapahtuma-alan edustajista koostuvan yleisön tervetulleeksi uuden keikkapaikan Tavara-aseman työmaalle 30. syyskuuta.

1.10. 9:30

Aamulehti

Paikalle saapui monikymmenpäinen kiinnostuneiden joukko, kun Tampereen Kulttuurikamari oy kutsui yhteistyökumppaneitaan tutustumaan uuden keikkapaikkansa Tavara-aseman rakennustyömaahan. Myös Aamulehti kävi samalla ovenavauksella katsomassa, mikä on reilun kolmen kuukauden päästä aukeavan paikan tilanne.

Vielä remontissa oleva tavara-asema näyttää enemmän remontissa olevalta tavara-asemalta kuin havainnekuvien keikkamiljööltä. Yksi tilan olennaisimmista piirteistä, permantoa kiertävä parvi, on kuitenkin jo hahmossaan.

Kulttuurikamarin ohjelmapäällikköä Janne Laurilaa ei hirvitä, vaikka näkymä on vielä keskeneräinen ja ensimmäiset keikat on varattu tammikuun toiselle viikolle. Työt ovat aikataulussa. Rakennusfirma jatkaa töitä marraskuuhun, minkä jälkeen Kulttuurikamarille jää kaksi kuukautta aikaa laittaa sisätiloja keikka- ja edustuskuntoon.

Laurila on erityisen innoissaan parvesta. Parvella olijat pääsevät parhaimmillaan erittäin lähelle esiintymislavaa, Laurila kertoo ja osoittaa sormellaan, mihin lavan reuna nousee. Lavan rakentamista ei ole vielä aloitettu.

Lue lisää: Tavara-aseman uusi keikkapaikka aukeaa tammikuussa Tampereella – Havainnekuvat näyttävät, millainen siitä on tulossa, lukuisia konsertteja on jo buukattuna

Mikä?

Tavara-asema

Vanhasta tavara-asemasta tulee Tullikamarin (Pakkahuone ja Klubi) toimintaa pyörittävän Tampereen Kulttuurikamarin oy:n kolmas tapahtumatila.

Tavara-asema aukeaa tammikuun toisella viikolla. Tulevia keikkoja julkistetaan lokakuussa.

Vuonna 1907 valmistuneen kiinteistön omistaa A. Ahlström kiinteistöt oy. Kulttuurikamari toimii tiloissa vuokralaisena. Tavara-asemaa on remontoitu viime syksystä lähtien. Urakoitsijana toimii Jatke Pirkanmaa oy.

Tampereen Kulttuurikamari aloittaa oman tilarakentamisensa marraskuussa. Keikkapaikkana Tavara-aseman kapasiteetti on noin 1 200.

Profiloitumista

Tavara-aseman esiintymislava nousee rakennuksen eteläiseen eli Itsenäisyydenkadun puoleiseen päätyyn. Pääsisäänkäynti tulee toiseen päähän, ei ratapihan vaan Murtokadun puolelle.

Laurila kertoo, että Tavara-aseman ja Tullikamarin profiilien on tarkoitus muodostua hieman erilaisiksi. Hän ei mennyt asiassa vielä syvemmälle, sillä Tavara-aseman keikkoja ei ole vielä julkistettu, mutta nosti esiin Tullikamarin maineen erityisesti rockpaikkana. Karkeasti saattoi päätellä Tavara-asemasta ideoitavan hieman popahtavampaa paikkaa.

Kutsuvierastilaisuudessa käynnisteltiin brändityötä muutenkin. Kulttuurikamarin markkinointi- ja myyntipäällikkö Kristiina Paananen opasti läsnäolijoita, että rakennustyömaan kuvia saa julkaista somessa, ja Tavara-aseman t kirjoitetaan isolla ja viivan jälkeinen a pienellä.

Kehuja ensinäkijöiltä

Tavara-asemaan oli saapunut tutustumaan muun muassa Live Nationin tapahtumakoordinaattori Oona Kulmanen. Hän totesi paikan henkivän keskeneräisenäkin samaa tunnelmaa kuin Tullikamari.

”Hyvältä näyttää. Pystyn näkemään täällä kaikenlaista. Lisää venueita (tapahtumapaikka) tarvitaan, se on selvä.”

Oona Kulmanen.

Warner Music Liven ohjelmamyyjä Mikko Korpi nosti esiin Janne Laurilan esittelypuheenvuorossa mainitseman seikan, että Tavara-asemalla on tilojen puolesta hyvä mahdollisuus järjestää myös ikärajattomia keikkoja. Korpi kehui asiaa, ja parvia myös.

Tiketti oy:n palvelujohtaja Sanna Reko näki Tavara-asemassa mahdollisuuksia monipuolisten tapahtumien järjestämiseen.

Sanna Reko.

Kuvat ja video: Tältä Tavara-asemalla näyttää nyt

Taltioimme Tavara-aseman keskeneräisiä tiloja 30. syyskuuta.

Kuvassa keskellä Tavara-aseman tuleva pääsisäänkäynti. Ovi on vielä levytetty umpeen.

Tavara-aseman tuleva aulatila. Oikealle seinustalle rakentuu narikka.

Tutustumiskierros veti perjantai-iltapäivänä Tavara-aseman työmaalle mukavasti ihmisiä. Enemmistöllä oli kaulassaan Tampere-talossa käynnissä olevan Music x Media -tapahtuman passit.

Kulttuurikamarin yhteistyökumppani Tiketti tarjoili olutta.

Keskeltä permantoa, lavalta sisäänkäynnin suuntaan otetusta kuvasta hahmottaa jo hieman, millainen paikka Tavara-asemasta on tulossa.

Tähän rakennetaan nykyistä tyylikkäämpi portaikko, jota pitkin pääsee parvelle. Parvelle ei pystytä rakentamaan esteetöntä pääsyä, muihin tiloihin kyllä.

Näkymä parvelta kohti esiintymislavaa. Reunoja pitkin kiertämällä lavaa pääsee lähelle.

Parvelle tehdään kabinettitila, jota voidaan hyödyntää myös esiintyjien tilana. Varsinainen backstage tulee lavan viereen.

Permanto on vielä keskeneräinen ja täynnä rakennustarvikkeita.

Työmaan piirustuksia.

Tavara-asema ratapihan puolelta kuvattuna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut