Huippuohjaaja David Fincherkin oli Tampereella – tuleeko kaupunkiin lisää Hollywoodia? Film Tampereen johtaja Ilkka Rahkonen: ”Nimi vahvistuu tämän myötä”

Sara Hildénin taidemuseon uuden näyttelyn avajaisten jälkeen muun muassa Tampereen elokuva-ala on verkostoitunut vierailulla olleiden maailmantähtien kanssa.

Film Tampereen johtaja Ilkka Rahkonen (vas.) keskusteli erikseen lauantai-iltana Hollywood-ohjaaja David Fincherin kanssa ja toi tutuksi varsinkin Tampereen elokuvaosaamista.

18.9. 17:23

Aamulehti

Tampereen Sara Hildénin taidemuseon Thomas Houseagon -näyttelyn lauantaiset avajaiset, sekä sen kutsuvierastilaisuus ovat herättäneet paljon keskustelua ja spekulaatioita siitä, keitä paikalla oli kuuluisien taiteilijoiden itsensä lisäksi.

Film Tampereen johtaja ja kansainvälisen Dual-elokuvankin Tampereelle neuvotellut Ilkka Rahkonen kertoo olleensa yksi näyttelyn avajaisissa olleista.

Hän kertoo osallistuneensa tilaisuuden jälkeen myös pienempään yksityiseen illalliseen, jossa oli mukana taiteilijoiden itsensä lisäksi muun muassa museon johtoa, Tampereen kaupungin johtoa, sekä kuuluisa yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja David Fincher. Fincherin laajaan tuotantoon kuuluvat muun muassa elokuvat Fight Club, Seitsemän ja Benjamin Buttonin uskomaton elämä, ja näissä kaikissa on näytellyt Brad Pitt. Pitt on myös tuottanut useita elokuvia.

Ohjaaja David Fincher (vas) ja näyttelijä Brad Pitt tapasivat yleisöä Benjamin Buttonin uskomaton elämä -elokuva lehdistötilaisuudessa Tokiossa Japanissa vuonna 2009.

Lue lisää: Dual oli viimeinen piste keskustelulle, onko Tampere elokuvakaupunki – Film Tampereen johtaja häiritsi monen kesälomaa saadakseen Hollywood-tuotannon onnistumaan: ”Kiitos ja anteeksi”

Lue lisää: Jättiyllätys: Brad Pitt ja Nick Cave saapuivat Tampereelle – kuvanveistäjä Thomas Houseago halusi ystäviensä teokset näyttelyynsä: ”He ovat olleet epäröiviä”

Rahkonen korostaa, että hän kunnioittaa näyttelyn taiteilijoita ja toteaa, että he olivat paikalla lauantaina ennen kaikkea kuvataiteilijoina. Hän kuitenkin avaa Aamulehdelle kokemustaan näyttelystä ja illallisesta.

Rahkonen kuvaa illallisen ilmapiiriä rentoutuneeksi ja iloiseksi.

”Keskustelin koko seurueen kanssa hyvässä hengessä, mutta David Fincherin kanssa kävin erikseen keskustelun, jossa kerroin hänelle Tampereen elokuvastudioista. Lähetimme myös kaikille osallistujille erikseen infopaketin, jossa kerroimme Tampereen infrastruktuurista ja tavoistamme toimia”, Rahkonen avaa.

”Korostan kuitenkin, että tällaisissa tilaisuuksissa ei ole sopivaa puhua konkreettisista asioista, vaan halusimme enemmänkin näyttää, että olemme kumppaneistamme välittävä Tampere.”

Tampereella toimivia elokuvastudioita ovat Tohlopin nykyinen studiokokonaisuus, joka täydentyy myöhemmin vielä uudella rakennushankkeella. Rahkonen kehuu Tohlopin jo nykyisen studiokokonaisuuden olevan jopa maailman mittakaavassa erinomainen.

Rahkonen toteaa, että näyttelyn kaltaiset kulttuuritapahtumat voivat vaikuttaa myönteisesti siihen, että Hollywood-tuotantoa saataisiin lisää Tampereelle.

”Tampere on jo kartalla Hollywoodissa ja nimi vahvistuu tämän myötä. Tällaiset kulttuuritapahtumat ovatkin äärimmäisen merkittäviä ja osoitus siitä, että Tampereella kulttuuria ymmärretään monipuolisesti.”

Lue lisää: Katso kuvat ja lue selostus ainutlaatuisesta tilaisuudesta – Thomas Houseago, Brad Pitt ja Nick Cave esittelivät näyttelynsä ensimmäistä kertaa koko maailmalle, taustalla koskettava tarina

Lue lisää: Taiteilijat kehuivat Tamperetta turvapaikaksi ja vitsailivat muuttoaikeilla – Näin museonjohtaja kommentoi nyt laajaa huomiota herättänyttä näyttelyä: ”Hyvin voimakas ja tunnelmallinen”

Isoja hankkeita kehitteillä

Rahkonen kertoo, että Tamperetta ja Suomea ollaan markkinoimassa marraskuun alussa American Film Market -tapahtumassa. Markkinoinnissa tehdään yhteistyötä Los Angelesissa sijaitsevan Suomen pääkonsulaatin kanssa.

Tampereella on muutenkin ollut viime aikoina käynnissä kansainvälistä elokuvatuotantoa. Tampereella kuvattiin esimerkiksi elokuussa Abyss-nimistä ruotsalaista trillerielokuvaa.

Rahkonen kertoo, että tämän lisäksi Tampereella on käynnissä vielä julkaisemattoman laatusarjan kuvaukset, sekä kolmas tuotantokausi huippusuosioon nousseesta Koskinen-sarjasta.

Lisäksi käynnissä on eri tuotannon vaiheisiin liittyviä töitä muihin kansainvälisiin hankkeisiin.

”Tällä hetkellä meillä on Tampereelle keskusteluissa kolme kansainvälistä elokuvaa, josta en voi nyt kertoa enempää.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut