Supertähdet ylistivät kahta asiaa Tampereesta pormestari Ikoselle ja kaappasivat vielä halaukseen – ”Tampereelle sataa nyt maailman­laajuista näkyvyyttä”

Tampere saa nyt globaalia näkyvyyttä, sanoo pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Laajaa huomiota herättänyt näyttely ja sen tekijät avaavat mahdollisuuksia paikallisille elokuva-alan tekijöille. Kaupungissa vieraillutta taiteilijakolmikkoa hän kuvaa aidoiksi ja välittömiksi.

Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen (toinen oikealta) kuvattiin Sara Hildénin taidemuseossa yhdessä museojohtaja Anna Hjorth-Röntysen, muusikko Nick Caven, näyttelypäällikkö Sarianna Saikkosen, kuvanveistäjä Thomas Houseagon ja näyttelijä Brad Pittin kanssa lauantaina 17. syyskuuta.

18.9. 17:08 | Päivitetty 18.9. 17:15

Aamulehti

Kihelmöivä ja kupliva. Sellaiseksi lauantain tunnelmaa Tampereen Sara Hildénin taidemuseossa kuvailee Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.).

Hän tapasi taiteilijakolmikko Thomas Houseagon, Brad Pittin ja Nick Caven ensin heidän uuden We-näyttelynsä katselmuksessa ja sitten illan kutsuvierastilaisuudessa.

Lue lisää: Jättiyllätys: Brad Pitt ja Nick Cave saapuivat Tampereelle – kuvanveistäjä Thomas Houseago halusi ystäviensä teokset näyttelyynsä: ”He ovat olleet epäröiviä”

Ikonen sanoo näyttelyn olevan Tampereelle ”iso juttu”. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kuvanveistäjä Houseagon töitä on esillä näyttelyssä Pohjoismaissa. Näyttelijä Pittin ja muusikko Caven töitä ei ole nähty näyttelyssä koskaan aiemmin.

”Meille tunnelma oli kihelmöivä, kun juuri Tampere ja Sara Hildén saivat olla alusta tällaiselle”, Ikonen sanoo. ”Mutta kyllä näistä taiteilijoista aisti itsestäänkin sen, että he astuivat uudelle alueelle. He olivat todella aitoina ja välittöminä ihmisinä siellä.”

Lue lisää: Taiteilijat kehuivat Tamperetta turvapaikaksi ja vitsailivat muuttoaikeilla – Näin museonjohtaja kommentoi nyt laajaa huomiota herättänyttä näyttelyä: ”Hyvin voimakas ja tunnelmallinen”

Ikonen kertoo, että Tampere sai kolmikolta osakseen ylistystä. Taiteilijat kehuivat kaupungin luontoa ja järvimaisemaa sekä kertoivat suunnittelevansa saunomista.

”He jopa kaappasivat ryhmähalaukseen”, Ikonen nauraa. ”He naureskelivat leikillään, että tänne voisi vaikka muuttaa. Sanoin, että lämpimästi tervetuloa.”

Positiivista kierrettä

Mitä Ikonen itse kertoi kolmikolle Tampereesta? ”Kerroin, kuinka vetovoimainen kaupunki olemme ja tietysti siitä, millainen kulttuurikaupunki olemme.”

Ikonen sanoo, että Tampereella järjestettiin samassa yhteydessä myös kohtaamisia ja verkostoitumis­mahdollisuuksia paikallisten elokuva-alan ammattilaisten ja kansainvälisten tekijöiden välillä. Ikonen ei tarkemmin avaa, ketkä keskusteluja ovat käyneet tai mitä ne ovat käsitelleet.

Entä miten varmistetaan, että tällaisia kulttuuritapauksia nähdään Tampereella myös jatkossa? ”Nämä tuovat aina positiivista kierrettä, jolloin seuraavia on helpompi neuvotella.”

Ikonen korostaa, että Sara Hildénin taidemuseossa on nähty jo aiemmin nimekkäiden taiteilijoiden näyttelyitä, joten osaamista ja kykyä pitkäjänteiseen työhön Tampereella on. Esimerkiksi Houseagoa houkuteltiin Tampereelle vuosia.

Tämän näyttelyn kautta Tampere saa myös globaalia näkyvyyttä. Ikonen sanoo, että paikalla museolla oli lauantaina myös kansainvälisen median edustajia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut