Tämä tiedetään erityisestä taideillasta Tampereella: Nick Cave kirjoitti nimmareita ja Brad Pitt antoi kuvata itseään – ”He ovat jo poistuneet kaupungista”

Tampereen Sara Hildénin taidemuseolla on riittänyt kuhinaa. Museon uusi näyttely on poikkeuksellinen tapaus. Kuvanveistäjä Thomas Houseagon teosten lisäksi esillä näyttelijä Brad Pittin ja muusikko Nick Caven kuvataidetta. Näissä tunnelmissa näyttelyn avajaisia vietettiin Tampereen ilta-auringon alla.

Thomas Houseagon, Brad Pittin ja Nick Caven taidetta esittelevän We-näyttelyn avajaisia vietettiin Tampereen Sara Hildénin taidemuseossa lauantaina 17. syyskuuta. Kutsuvierastilaisuuteen ei päässyt kuka tahansa. Tältä näytti museon edustalla lauantai-iltana hieman ennen kello 18:aa.

18.9. 11:18

Aamulehti

Tampereen Sara Hildénin taidemuseossa avattiin lauantai-iltana brittitaiteilija Thomas Houseagon ensimmäinen näyttely Pohjoismaissa hyvin poikkeuksellisella tavalla. Houseagon lisäksi paikalla Tampereella olivat myös näyttelyyn osallistuva Hollywood-tähti Brad Pitt ja jylhä rockmuusikko, runoilija, kirjailija ja taiteilija Nick Cave.

”Ihanasti ja lämpimästi sujuivat avajaiset. Nick Cave kirjoitti nimmareita kutsuvieraille ja Brad Pitt antoi kuvata itseään”, kuvailee sunnuntaina Anne Kauramäki, Sara Hildénin museon viestintäsuunnittelija.

Lue lisää: Jättiyllätys: Brad Pitt ja Nick Cave saapuivat Tampereelle – kuvanveistäjä Thomas Houseago halusi ystäviensä teokset näyttelyynsä: ”He ovat olleet epäröiviä”

Kutsuvieraita oli ”intiimiksi” kuvatuissa avajaisissa yli 200. Tilaisuudessa oli paikalla paitsi Tampereen kaupunginjohto, myös raskaan sarjan taidevaikuttajia ja taiteilijoiden ystäviä. Iltalehden mukaan kutsuvieraiden joukossa oli myös New Yorkin Guggenheim-museon johtoon kuuluva David Horowitz.

Näyttelyn avajaisiin oli kutsuttu yli 200 vierasta. Kutsuttujen joukossa oli ainakin Tampereen kaupunginjohto, raskaan sarjan taidevaikuttajia ja taiteilijoiden ystäviä.

Taksi toi kutsuvieraita lauantai-illan avajaisiin.

Tähtien liikkeistä tiedetään muun muassa se, että näyttelijä Pitt kertoi Ylelle seurueineen viettäneen aikaa rantamaisemissa nuotionloimussa. Aamulehti sai myös vinkkejä siitä, että tähtikatras olisi illastanut perjantaina ravintola Näsinneulassa.

Lue lisää: Katso kuvat ja lue selostus ainutlaatuisesta tilaisuudesta – Thomas Houseago, Brad Pitt ja Nick Cave esittelivät näyttelynsä ensimmäistä kertaa koko maailmalle, taustalla koskettava tarina

Puuhataanko Tampereelle kenties Guggenheim-museota?

”Näitä en voi kommentoida mitenkään. En myöskään sitä, keitä kutsuvieras­listallamme oli. Kyse oli yksityistilaisuudesta”, Anne Kauramäki vastaa.

Muusikko Nick Cave, kuvanveistäjä Thomas Houseago ja näyttelijä Brad Pitt esittelivät töitään Sara Hildénin taidemuseossa lauantaina 17. syyskuuta.

”Hyvin vaikuttava hetki”

Houseago-näyttelyn kuraattori Sarianne Soikkonen vaikuttui lauantain avajaisissa erityisesti kutsuvieraita hellineestä ilta-auringosta. ”Se paistoi Nick Caven veistosten läpi. Se oli hyvin vaikuttava hetki.”

Mitä vieraille tarjottiin Hildénillä?

”Museokahvilamme Café Sara hoiti tarjoilun. Alkoholiton drinkki ainakin oli tarjolla”, Anne Kauramäki sanoo.

”Erilaisia lähituotettuja kuplajuomia ja ruisleipäsiä sekä pääkallosalmiakein koristeltuja leivoksia”, Soikkonen kertoo.

Avajaiset kestivät iltakahdeksaan saakka. Sieltä kutsuvierasyleisö poistui eri seurueissa jatkamaan iltaa. Mihin, sitä Kauramäki ja Soikkonen eivät paljasta.

Ovatko tähdet vielä Tampereella?

”Eivät. He ovat jo poistuneet kaupungista”, Soikkonen sanoo.

Särkänniemen huvipuiston alueella toistaiseksi sijaitsevan Sara Hildénin taidemuseon läheisyyteen oli tuotu läpikulkua kieltäviä merkkejä ja nauha-aitaa.

Avajaiset kestivät lauantaina iltakahdeksaan saakka, minkä jälkeen kutsuvierasyleisö poistui eri seurueissa jatkamaan iltaa. Tämä kuva on avajaistilaisuuden alusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut