Elokuvaohjaaja Jean-Luc Godardin kuolema oli avustettu itsemurha

Godard kuoli kotonaan Rollessa Sveitsissä 91-vuotiaana. Hän oli kärsinyt useista toimintakykyyn vaikuttavista vaivoista.

Jean-Luc Godard kuvattiin kesäkuussa 2010 Pariisissa.

14.9. 13:49

Ranskalais-sveitsiläisen elokuvaohjaajan Jean-Luc Godardin kuolema tiistaina 13. syyskuuta oli avustettu itsemurha, kertoo Godardin juristi Patrick Jeanneret. Godardin avustetusta itsemurhasta oli ensin kertonut ranskalainen Libération-sanomalehti, ja Jeanneretin lausunto vahvisti tiedon.

Godard kuoli kotonaan Rollessa Sveitsissä 91-vuotiaana. Jeanneretin mukaan Godard oli kärsinyt useista toimintakykyyn vaikuttavista vaivoista.

”Hän ei pystynyt elämään normaalia elämää kuten sinä ja minä, joten hän teki selkeän päätöksen, sellaisen joita hän oli tehnyt koko ikänsä, ja sanoi: ’Tämä saa riittää’”, Jeanneret kertoo New York Times -sanomalehdelle.

Godardin kotimaassa Sveitsissä eutanasia eli aktiivisen kuolemanavun antaminen on laitonta, mutta avustettu itsemurha ei ole. Aktiivisessa eutanasiassa joku muu avustaa kärsimystä kokevan ihmisen elämän päättämisessä, eli esimerkiksi annostelee tappavan lääkeannoksen. Avustetussa itsemurhassa sen sijaan kärsivä ihminen saattaa saada esimerkiksi reseptin kuoleman aiheuttaviin lääkkeisiin, mutta hänen täytyy itse annostella lääkkeet itselleen.

Godard asui pitkään Rollen kylässä Sveitsissä. Le Monde -sanomalehden mukaan hän kuoli rauhallisesti kotona, vierellään vaimonsa Anne-Marie Mieville.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut