Pirkanmaa saa jälleen uuden musiikkitapahtuman – konsertteja on Tampereen lisäksi Juupajoella ja Sastamalassa

Uusi festivaali antaa äänen selloille. Sellotapahtuma tuo Tampereelle Total Cello Ensemblen.

Total Cello Ensemble soittaa lauantaina Tampere-talossa.

14.9. 6:50

Aamulehti

Pirkanmaalle on perustettu uusi sellomusiikin festivaali. Sellopirkanmaa-niminen tapahtuma saa ensimmäisen vuoden vetonaulakseen suomalaisista huippusellisteistä koostuvan Total Cello Ensemblen, joka esiintyy Tampere-talossa lauantaina 17.9.

Sellisti ja pedagogi Hannu Kiisken johtama ja perustama Total Cello Ensemble aloitti toimintansa vuonna 1994, kun Kiiski kokosi selloyhtyeen oman selloluokkansa oppilaista Sibelius-Akatemialla. Tähän mennessä yhtye on ehtinyt esiintyä jo noin 500 kertaa.

Mikä festivaali?

Sellopirkanmaa

Pe 16.9. klo 18 Walleniuksen Wapriikki, Juupajoki. Selloyhtye Celim.

La 17.9. klo 17 Tampere-talon Aulaklubi. Pirkanmaan sello-opiskelijoita.

La 17.9. klo 18 Tampere-talon Pieni sali. Total Cello Ensemble.

Su 18.9. klo 12 Ratinan kauppakeskus. Pirkanmaan sello-opiskelijoita.

Su 18.9. klo 16 Funkkistalo, Sastamala. Selloyhtye Celim.

Total Cello Ensemblessa on soittanut vuosien varrella useita tunnettuja muusikoita, kuten Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso, Susanna Mälkki ja Tibor Bogányi. Nykyisessä kokoonpanossa ovat Hannu Kiisken lisäksi Lauri Kankkunen, Tuomas Lehto, Tomas Nuñez-Garcés, Samuli Peltonen ja Jussi Vähälä. Kankkunen soitti vielä jokin aika sitten Tampere Filharmoniassa, mutta on nykyisin Helsingin kaupunginorkesterin soolosellisti. Lehto ja Nuñez-Garcés ovat Radion sinfoniaorkesterin soolosellistejä, Peltonen ja Vähälä taas Suomen Kansallisoopperan orkesterin soolosellistejä.

Total Cello Ensemble tunnetaan musiikin tyylirajoja ylittävänä yhtyeenä, mikä kuuluu myös Tampereen konsertissa. Ohjelmisto ulottuu Jean Sibeliuksen Jääkärimarssista tangoihin ja aina Lasse Mårtensonin ja Leonard Cohenin hitteihin saakka.

Myös ilmaiskonsertteja

Sellopirkanmaa-festivaali vie nimensä mukaisesti sellomusiikkia myös Tampereen ulkopuolelle. Festivaalin käynnistää Celim-kvartetti, joka esiintyy perjantaina 16.9. Juupajoella Walleniuksen Wapriikissa ja sunnuntaina 18.9. Sastamalan Funkkistalossa. Konsertin otsikkona on Aikamatka halki Euroopan, ja ohjelma kulkee Mozartista Wagnerin ja Debussyn kautta nykyaikaan Arvo Pärtin säveliin. Celim-yhtyeessä soittavat Iida Hirvola, Sakari Kivinen, Lauri Kärrylä ja Eeva Leijo.

Festivaalin ilmaiskonserteissa pirkanmaalaiset sello-opiskelijat soittavat Tampere-talon Aulaklubilla lauantaina 17.9. ja Ratinan kauppakeskuksessa sunnuntaina 18.9.

Sellopirkanmaa-festivaalin taustavoimana on vuonna 2020 perustettu Pirkanmaan selloyhdistys ry.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut