Basistina tuurannut Jukka Koskinen sai vakituisen paikan Nightwishin jäsenenä

Yhtyeen maailmakiertue jatkuu ensi vuoden puolelle.

Jukka Koskinen soitti huhtikuussa Nightwishin maailmankiertueen avauskeikalla Tampereella.

22.8. 13:53

Nightwish-yhtye on kiinnittänyt uudeksi vakituiseksi jäsenekseen basisti Jukka Koskisen. Yhtye kertoi asiasta sunnuntaina verkkosivuillaan.

Koskinen on ollut mukana väliaikaisena tuuraajana keväästä 2021 alkaen. Hän tuli yhtyeessä pitkään basistina ja toisena laulusolistina toimineen Marco Hietalan tilalle.

Ennen Nightwishiä Koskinen soitti muun muassa Northerissa ja Wintersunissa.

Uuden basistin hankkiminen yhtyeeseen tuli ajankohtaiseksi tammikuussa 2021, kun Marco Hietala ilmoitti jättävänsä Nightwishin ja poistuvansa julkisuudesta. Nightwishin virallisella Facebook-sivulla julkaisemassaan suorasanaisessa kirjoituksessa Hietala kertoi pettymyksestään nykyiseen musiikkiteollisuuteen. Lisäksi hän kertoi kokeneensa viime vuosina tunnustuksen puutetta.

”Suoratoistoyhtiöiden isot pomot vaativat inspiraationsa avulla toimivia artisteja työskentelemään yhdeksästä viiteen samalla kun jakavat tulot epäreilusti. Jopa artistien kesken. Olemme musiikkiteollisuuden banaanivaltio. Isoimmat kiertuepromoottorit puristavat prosentteja jopa meidän omista fanituotteistamme samalla kun maksavat osinkoja Lähi-itään", Hietala kirjoitti.

Hietala oli jäljellä olleiden perustajajäsenien, kosketinsoittaja Tuomas Holopaisen ja kitaristi Emppu Vuorisen jälkeen Nightwishin pitkäaikaisin jäsen. Hän oli soittanut yhtyeessä vuodesta 2002.

Nightwishin keväällä alkanut maailmankiertue jatkuu seuraavaksi lokakuussa Etelä-Amerikassa ja sen jälkeen Euroopassa ja Aasiassa.

Kiertue kestää tällä tietoa tammikuuhun 2023 asti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut