Tässä parhaat menovinkit heinä-elokuun taitteeseen: Rockklassikoita, punkia ja vahvaa soutamista

Musiikin ystäviä hellitään heinäkuun lopussa monissa eri tapahtumissa. Pyhäjärvellä kuhisee lauantaina soutajien ja melojien ansiosta. Myös Teatterikesä on pian täällä.

Pirkan soudussa järjestetään pienpuuveneiden keskimatkan SM-kilpailut. Kuntosarjassa soudetaan pienveneillä ja mökkiveneillä sekä melotaan kajakeilla, kanooteilla ja sup-laudoilla. Kirkkoveneillä on kaksi erillistä lähtöä.

27.7. 8:15

1. Juhlahumua Valkeakoskella

Työväen Musiikkitapahtuma viettää 50-vuotisjuhliaan Valkeakoskella UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljöössä. Ohjelma tarjoilee kotimaisia eturivin artisteja. Lisäksi luvassa on maksutonta ohjelmaa, keskustelutilaisuuksia, näyttelyitä, yhteislaulua ja paljon varta vasten tapahtumaan tuotettua erikoisohjelmaa, esimerkiksi amerikansuomalaisia lauluja ja sirkustyöpajoja. Sunnuntaina kello 15 vastakkain asettuvat FC Haka ja KUPS

Työväen Musiikkitapahtuma 27.7.–31.7. Valkeakoskella.

2. Easy living Hakametsässä

Torstaina tärähtää, kun yli sata miljoonaa albumia myynyt brittiläinen rocksuuruus Deep Purple, saksalainen metallijätti Accept ja muiden muassa Easy Living- ja Lady In Black -hiteistään tunnettu Uriah Heep saapuvat Tampereelle. Harvinaisen kattauksen tarjoava kolmikko esiintyy Hakametsässä järjestettävässä Deep Purple in concert -tapahtumassa. Lavalle nousevat alkajaisiksi Suomen oma stara Andy McCoy ja ruotsalainen Nestor.

Deep Purple in concert 28.7. Tampereen Hakametsässä.

3. Puntala-rock turvallisesti

Puntala-rock on voittoa tavoittelematon tee-se-itse-festivaali, jonka järjestäjät ovat julkaisseet tätä vuotta varten todella perusteelliset turvallisuusohjeet. Niissä korostuu se, ettei festivaalialueella hyväksytä minkäänlaista syrjintää ja väkivaltaa. Tapahtuman pääroolissa on ja pysyy punk, ja festivaalin bändibuukkausryhmä lupaa yleisölle monipuolisen ja laadukkaan kattauksen kovan luokan esiintyjiä.

Puntala-rock 29.–30.7. Lempäälässä.

4. Pirkan soutu yksipäiväisenä

Suomen suurin kaupunkisoututapahtuma Pirkan soutu palaa kahden poikkeusvuoden jälkeen yksipäiväiseksi tapahtumaksi. Kirkkoveneiden kisasarja alkaa lauantaina tuttuna ajankohtana kello 10.15. ja Toinen Aalto starttaa kello 16. Pienveneiden ja melojien lähdöt ovat kello 9.30 alkaen. Kirkkoveneiden reitin pituus on 35 kilometriä. Se kulkee Tampereen Hatanpäältä Nokian Luodon saarelle ja takaisin. Pienveneillä ja melontasarjoissa matka on 25 kilometriä.

44. Pirkan Soutu 30.7. Tampereella.

5. Teatterikesä lupaa elämyksiä

Ensi maanantaina käynnistyvä Tampereen Teatterikesä kuuluu Euroopan merkittävimpiin teatterifestivaaleihin. Sen taiteellisena runkona on kotimaisista ja kansainvälisistä esityksistä koostuva pääohjelmisto. Pidä mielessä myös G Livelabin lava, joka tarjoaa taiteilijoiden konsertteja ja pienimuotoista näyttämöteoksia. Mukana ovat esimerkiksi Juha Hurme, lauluyhtye Rajaton ja Iiro Rantala.

Tampereen Teatterikesä 1.–7.8.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut