Pirkanmaan kirjoituskilpailun voitot menivät tänä vuonna molemmissa sarjoissa Tampereelle – katso tästä kaikki palkitut

Kilpailuun osallistui tänä vuonna kaikkiaan 350 kirjoitusta. Palkintolautakunnan mukaan kirjallisuus on selvästi tärkeä tapa kanavoida sekä tunnemaailman syviä pohjavirtoja että akuutteja huolia sodasta pandemiaan.

Historiassaan 71. Pirkanmaan kirjoituskilpailun palkittuja juhlittiin tiistaina pääkirjasto Metsossa.

17.5. 17:13 | Päivitetty 17.5. 18:42

Aamulehti

Perinteisen Pirkanmaan kirjoituskilpailun voittajat on palkittu pääkirjasto Metson Kuusi-salissa. Proosasarjan voiton vei tamperelainen Tia Tuovinen ja lyriikkasarjan tamperelainen Lotta Naakka.

Tuovisen novelli Muistiinpanoja metsänpeitosta on ilmeikäs kertomus omaksi persoonakseen tihentyneestä depressiosta.

”Novellissa realismi ja symboliikka risteävät hienosti: lukija voi halutessaan löytää yksityiskohdista yhä uusia tulkintamahdollisuuksia”, palkintolautakuntaan kuulunut kirjailija Anni Kytömäki luonnehtii tiedotteessa.

Lotta Naakan runosarjan Veteen eksyneistä naisista runot voi kuvitella otteeksi laajemmasta kokoelmasta. Runot on kirjoitettu taitavasti ja viimeistelty huolella, mutta ne hengittävät vapaasti.

”Saari, metsä, piha, kartta, maisema – runoissa käytetyn kielen lähtökohta on luonto, mutta sisältö henkilökohtainen. Kieli toimii filtterinä, jonka läpi kaikkea katsotaan”, kuvailee Tero Alanko palkintolautakunnassa.

Molempien sarjojen pääpalkinto on tuhat euroa.

Lisäksi molemmissa sarjoissa jaettiin kuusi kunniamainintaa, jotka proosasarjassa saivat Sanna-Mari Kaipio, Ilari Leppäniemi, Laura Liimatainen, Elina Polvi, Minna-Riikka Tuohiniitty ja Riikka Uljas-Bärman.

Lyriikkasarjan kunniamaininnat saivat Sari Harsu, Maarit Kynäslahti, Juha Lahtinen, Sirpa Annikki Nieminen, Maiju Talala ja Mirjami Vertainen.

71. kerta

Tampereen kaupunginkirjaston järjestämä Pirkanmaan kirjoituskilpailu on maineikas ja legendaarinen kilpailu, jonka kautta Suomeen on ponnistanut useita lahjakkaita kirjailijoita. Tämän vuoden kilpailu oli historiassaan 71:s.

Kilpailuun voivat osallistua Pirkanmaan alueella asuvat, työskentelevät tai opiskelevat kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai omakustannetta.

Palkintolautakunnan mukaan proosa ja lyriikka ovat selvästi tärkeitä välineitä kanavoida sekä tunnemaailman syviä pohjavirtoja että akuutteja huolia, joista tänä vuonna esiin nousivat etenkin koronapandemia, sota, mielenterveysongelmat, osattomuus ja ympäristökriisi.

Kilpailun palkintolautakuntaan kuuluivat tänä vuonna kirjailija, käsikirjoittaja Johanna Sinisalo, kirjailija Anni Kytömäki, toimittaja Tero Alanko ja tuottaja-tiedottaja Simo Ollila.

Korjaus 17.5.2022 kello 18.40: Korjattu Minna-Riikka Tuohiniityn nimestä kirjoitusvirhe.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut