Äänessä kirjailijat, tutkijat, katujuna ja hyvinvointiosaajat – poimi tästä viikon kiinnostavimmat menovinkit

Kirjailija Emmi Itäranta esiintyy Tammelakeskuksessa ja Pirkko Saisio Metsossa, tarjolla myös ilmaista katujunan kyytiä ja hyvinvointimessut Orivedellä.

Kirjailija Emmi Itäranta kertoo kirjoittamisestaan Hämärä-kirjallisuustapahtumassa Tammelakeskuksessa 14.5.2022.

11.5. 8:25

Aamulehti

1. Tunnustuksia kirjoittamisesta

Kirjailija, käsikirjoittaja, näyttelijä- ja ohjaaja Pirkko Saisio on haastattelussa Kirjallisuudentutkimuksen päivillä pääkirjasto Metsossa. Finlandia-palkitun Saision haastattelussa saattaa tulla tunnustuksia vaikkapa rakkaudesta kirjoittamisesta ja esiintymisestä.

Pääkirjasto Metson Lehmus-sali 12.5. klo 18.

2. Ruokahävikin kimppuun

Kiinnostaako ruokahävikin vähentäminen? Onko ruokahävikki vain sinun valinnoistasi kiinni? Muun muassa näitä kysymyksiä tutkii Ulla-Maija Sutinen perjantaina Tampereen yliopistossa tarkastettavassa väitöskirjassaan Socio-Cultural Approach to Social Marketing: Fostering food waste reduction.

Tampereen yliopiston Paavo Koli -sali, Pinni A, Kanslerinrinne 13.5. klo 12.

3. Miekkafantasiasta utopiaan

Upeat tamperelaiset kirjailijat Siiri Enoranta, Emmi Itäranta, Mikko Kamula ja Marisha-Rasi Koskinen keskustelevat miekkafantasiasta, uusimmasta utopiakirjallisuudesta, kauhusta kotimaan matkailussa sekä kummaproosan kirjoittamisesta kaikille avoimessa Hämärä-kirjallisuustapahtumassa.

Tampereen Tammelakeskuksessa 14.5. klo 11-16.

Lue lisää: Emmi Itäranta palasi synnyinkaupunkiinsa 14 Britannian-vuoden jälkeen ja kummastelee nyt suomalaisten kevyttä suhtautumista koronaan

4. Ilmaiseksi katujunan kyytiin

Mikä olisi parempi tapa katsastaa uudistuvaa Tampereen keskustaa kuin katujuna? Tampereen katujunan kyytiin voi hypätä ilmaiseksi 13.–14.5., 16.5., 18.5., 20.–21.5., 24.5. ja 26.5. Lähtö tasatunnein Hotelli Ilveksen pihalta ja kierto Hotelli Tornin, Tampere-talon, Jääkiekkomuseon, Särkänniemen, Laukontorin ja Keskustorin kautta.

Tampereen katujuna tasatunnein Hotelli ilveksestä 13.-14. ja 16.5.2022.

5. Hyvinvointia Orivedellä

Yli 50 näytteilleasettajaa esittelee Hyvinvointitoimintaansa ja -palvelujaan Oriveden Klemetti-salissa ja Kampuksen piha-alueella. Ohjelmassa tietoiskuja, luentoja, hoitoja. Alueella myös ravintola Vallesmannin pihakeittiö ja Luonnonsuojeluyhdistyksen pönttöpaja.

Hyvinvointimessut Oriveden kampuksella, Koulutie 5, Orivesi, 14.5. klo 10–16.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut