Tähtien sota -faneille on tarjolla herkkua Tampere-talossa – Kesällä ihmeteltävänä on harvinaisia lelufiguureja, keräilyesineitä, pukuja ja rekvisiittaa: kallein on jopa 100 000 euron arvoinen

Ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä Unofficial Galaxies on yksi maailman suurimmista yksityisistä Tähtien sota -kokoelmista.

Tampere-talossa nähdään kesällä muun muassa tämä luonnollisen kokoinen aavikkokiituri.

4.5. 13:14

Aamulehti

Tampere-talo hyppää Tähtien sota -elokuvien maailmaan heinäkuussa. Ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä Unofficial Galaxies on yksi maailman suurimmista yksityisistä Tähtien sota -kokoelmista. Näyttely on esillä Tampere-talon Sorsapuistosalissa 1.–31. heinäkuuta.

Näyttelyssä esitellään hahmoja, aluksia ja muita keräilyharvinaisuuksia. Kokoelman näyttävimpiin esineisiin kuuluvat muiden muassa luonnollisen kokoinen aavikkokiituri, joka on ostettu alkuperäistrilogian kotina toimineelta Lontoon Elstree-studiolta. Yksi arvokkaimmista rekvisiitoista on nuoren Anakin Skywalkerin alkuperäinen työpöytä ja -tuoli Pimeä uhka -elokuvasta vuodelta 1999. Ne on arvioitu yli 100 000 euron arvoisiksi.

Näyttelyn arvokkain setti on Anakin Skywalkerin alkuperäinen työpöytä ja -tuoli Pimeä uhka -elokuvasta vuodelta 1999.

Han Solo syväjäädytettynä on nähtävillä myös näyttelyssä.

Näyttelyssä pääsee kulkemaan ikään kuin kohtauksesta toiseen niin Kuolemantähdellä, Ewok-kylässä kuin Jabban palatsissa.

Rekvisiitan ja -pukujen lisäksi esillä on kuuluisia ja harvinaisia Tähtien sota -leluja vuosilta 1977–1999.

Tampere-talo kertoo, että vierailijat voivat halutessaan pukeutua näyttelyyn Tähtien sota -teemaan sopivalla tavalla. Pukeutuneille on sisäänkäynnillä luvassa pieni yllätys.

Näyttelyn kokoelman omistaa yksi Britannian suurimmista Tähtien sota -keräilijöistä. Kokoelma on nähty Euroopassa vain kerran aikaisemmin, kun se oli esillä Liverpoolin Spaceport-tiedemuseossa vuosina 2017–2019. Tampereelta näyttely jatkaa maailmankiertueelle.

Tähtien sota ei olisi tietenkään mitään ilman Darth Vaderia.

Unofficial Galaxies -kesänäyttely Tampere-talon Sorsapuistosalissa 1.–31.7.2022. Liput tulevat myyntiin myöhemmin toukokuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut