Minna Leinonen on Tampere Biennalen uusi taiteellinen johtaja

”Aloitan tehtävän palaamalla Tampere Biennalen juurille – ensimmäiseksi luen Maritta Hirvosen kirjoittaman elämäkerran Usko Meriläisestä”, Leinonen kertoo.

Minna Leinonen on Tampereen säveltäjäkoulutuksen kasvatteja.

11.4. 12:35

Aamulehti

Säveltäjä Minna Leinonen on nykymusiikki­festivaali Tampere Biennalen uusi taiteellinen johtaja. Pirkkalasta kotoisin oleva Leinonen seuraa tehtävässä Jennah Vainiota, joka suunnitteli sunnuntaina päättyneen vuoden 2022 festivaalin ja vuoden 2020 tyngäksi koronan takia jääneen Biennalen. Seuraava festivaali järjestetään vuonna 2024.

”Laajalla spektrillä tavoitteeni on tuoda nykymusiikkia lähestyttävämmäksi ja elinvoimaisemmaksi luomalla yhteistä aluetta säveltäjien, muusikkojen ja yleisön välille. Se voi tapahtua kohtaamisten, yhteistyön ja jakamisen kautta. Samalla päivitetään ja nykyaikaistetaan ikonista kuvaa säveltäjästä”, Leinonen kuvailee visioitaan festivaalin tiedotteessa.

”Minua kiinnostaa myös nykymusiikin eri sukupolvien äänet. Millainen jatkumo ja suunta on, kun katsomme eteenpäin? Aloitan tehtävän palaamalla Tampere Biennalen juurille – ensimmäiseksi luen Maritta Hirvosen kirjoittaman elämäkerran Usko Meriläisestä.”

Lue lisää: Suuri, väistämätön rakkaus kuljetti tamperelaista kulttuuripariskuntaa – Ruth Matson ja Usko Meriläisen tarina on myös kaupungin kulttuurihistoriaa

Minna Leinonen on Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemiassa opiskellut säveltäjä, jonka teoksia ovat soittaneet esimerkiksi BBC Philharmonic, Radion sinfoniaorkesteri, Tampere Filharmonia, CHANGEnsemble, Tapiola Sinfonietta, TampereRaw ja Uusinta Ensemble.

Hän on ollut mukana monissa monitaiteellisissa projekteissa. Leinosen liikeooppera Alma! sai innostuneen vastaanoton saaneen kantaesityksensä vuonna 2021. Alma! on parhaillaan ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi.

Tampereella Leinonen tunnetaan myös Tampere Filharmonian Faunien iltapäivä -kamarimusiikkikonserttien juontajana.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut