THL:n Mika Salminen on Vuoden karikatyyppi: ”Hän on koronataistelun näkyvimpiä sotureita” – Katso, millaisia teoksia voittajasta on piirretty

Karikatyristien ja pilapiirtäjien näyttely avautuu perjantaina Finlaysonilla. Näyttelyssä on oma osastonsa Vladimir Putinin kuville.

THL:n johtaja Mika Salminen vieraili karikatyyrinäyttelyssä Tampereella torstaina. Hän valitsi mieleisensä karikatyyrin ehdokkaiden joukosta. Valituksi tuli Satu Cozensin "Mika Salmisen normipäivä" -digipiirros.

17.3. 18:00

Aamulehti

”Hän on jo kaksi vuotta ollut koronanvastaisen taistelun näkyvimpiä sotureita. Tiedotustilaisuuksissa hän erottuu muista päätään pidempänä huokuen rauhallisuutta ja asiantuntevuutta.” Siinä perusteluita, miksi THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen valittiin Vuoden karikatyypiksi.

Valinnan teki Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta Skarpit, mukana raadissa oli myös vuoden karikatyyppi Kalervo Kummola. Valinta julkistettiin torstaina killan vuosinäyttelyn avajaisissa.

Mika Salminen piti näkemästään näyttelyssä Tampereen Finlaysonilla. Salminen kertoi olevansa sarjakuvien ystävä.

Mika Salminen

Syntynyt 1965 Helsingissä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen terveysturvallisuusosaston johtaja, tutkijaprofessori.

Filosofian maisteri mikrobiologian alalta Helsingin yliopistosta vuonna 1990.

Väitellyt filosofian tohtoriksi vuonna 1994. Virologian dosentti vuodesta 1998.

Harrastaa veneilyä, hiihtoa, pyöräilyä. Kuuntelee muun muassa hevimusiikkia (AC/DC) ja progressiivista rockia.

Salmisen puvuntakin kauluksissa on yleensä kaksi merkkiä. Ne ovat valtakunnallisen maanpuolustuskurssin ja YK:n kestävän kehityksen merkit.

Karikatyypiksi valitaan vuosittain positiivinen suomalainen julkisuuden henkilö, joka on sekä persoonaltaan että ulkoiselta olemukseltaan mielenkiintoinen piirrettävä.

Aiemmin kunnian ovat saaneet Sofi Oksanen, Jutta Urpilainen, Timo Soini, Jörn Donner, Ismo Leikola, Jarkko Nieminen, Sauli Niinistö, Jan Vapaavuori, Heikki Kinnunen, Santtu-Matias Rouvali ja Kalervo Kummola.

Mika Salminen saapui Tampereelle puolisonsa Taeun Yangin kanssa.

Kuvat: millaisena Salminen nähdään?

Tällaisia karikatyyrejä Skarppien taiteilijat ovat Mika Salmisesta tehneet. Salminen nähdään niin supersankarina kuin lottokoneen pyörittäjänä.

Aamulehden pilapiirtäjä Juha Sihto.

Jorma Lampela

Erkki Kangas.

Miki Wallenius.

Heimo Suomalainen.

Pasi Rahikainen.

Satu Cozens.

Teppo Järvi.

Timo Filpus.

OlliBull Anikari.

Näyttely Finlaysonilla

Karikatyristien ja pilapiirtäjien killan 13. vuosinäyttely avautuu yleisölle Tampereella Finlaysonin tehdasalueen Terde-tilassa perjantaina 18. maaliskuuta.

Pääsymaksuton näyttely esittelee karikatyyrejä ja pilapiirroksia peräti 16 taiteilijalta. Karikatyyrit ja pilapiirrokset ovat aina ajassa kiinni. Siksi onkin sopivaa, että näyttelyssä on oma osionsa Vladimir Putinista.

Paikalla on myös livepiirtäjiä tekemässä karikatyyrejä kävijöistä.

Näyttelyn taiteilijat ovat OlliBull Anikari, Satu Cozens, Timo Filpus, Markku Haapaniemi, Teppo Järvi, Juha Kalliolahti, Erkki Kangas, Kerberos (Kalevi Laalo), Jorma Lampela, Tero Mäkelä, Pasi Rahikainen, Elina Rajala, Juha Sihto, Heimo Suomalainen, Leena Suomi ja Miki Wallenius.

Teppo Järven oivaltava näkemys Vladimir Putinista on yksi Skarpit Finlaysonilla näyttelyn töistä.

Skarpit Finlaysonilla -näyttely Tampereella Finlaysonin tehdasalueen Terde-tilassa 18.3.–17.4. ti–su klo 12–18. Vapaa pääsy. Näyttelyssä noudatetaan voimassa olevia koronaohjeita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut