Tampere Filharmonian kauden alku siirtyy. - Kulttuuri - Aamulehti

Tampere Filharmonian kauden alku siirtyy tammikuun lopulle – ”Nyt ensi viikko menee sitten luontoharrastuksissa”

Tampere Filharmonian kevätkauden kaksi ensimmäistä konserttia on peruttu. Orkesterin kausi käynnistyy näillä näkymin tammikuun 28. päivä.

Tampere Filharmonian kevätkauden piti alkaa 14.1. Santtu-Matias Rouvalin kanssa. Orkesterin kevään kaksi ensimmäistä konserttia on kuitenkin peruttu.

7.1. 16:59

Aamulehti

Tampere Filharmonian kevätkauden kaksi ensimmäistä konserttia on peruttu tiukentuneiden koronarajoitusten jatkumisen vuoksi. Päätös perustuu Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston perjantaina antamaan yleisötapahtumia koskevaan päätökseen. Näin Tampere Filharmonian on peruttava konserttinsa Tampere-talossa 21.1. saakka.

Peruutukset koskevat kausikorttisarjan konsertteja 14.1. ja 21.1. Samalla perutaan Kurkistus kenraaliharjoitukseen -tilaisuus 21.1. sekä Teokset tutuiksi -tilaisuudet ja Lapsiparkit 21.1. saakka. Peruuntuneiden konserttien lipuista voi hakea hyvitystä tiistaista 18.1. alkaen.

Näillä näkyminen Tampere Filharmonian kevätkausi alkaa perjantaina 28.1. Tabita Berglundin johtamalla konsertilla.

Rouvalia harmittaa

Tampere Filharmonian kevätkauden oli tarkoitus käynnistyä 14.1. ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johtamalla konsertilla. Ohjelmassa oli Anton Brucknerin seitsemäs sinfonia, jonka Rouvali olisi johtanut urallaan ensimmäistä kertaa.

”Sääli, että tässä kävi taas näin, mutta tämä aika on nyt tätä. Olisi ollut hienoa aloittaa kausi Tampereella. Nyt Tampereen konsertille varattu viikko menee sitten luontoharrastuksissa”, Rouvali kertoo Aamulehdelle.

Koronarajoitukset vaikuttavat Rouvalin alkuvuoden ohjelmaan myös hänen kahdessa muussa orkesterissaan. Rouvalin piti viedä Göteborgin sinfonikot Kanariansaaren musiikkijuhlille ja Lontoon Philharmonia-orkesteri Japanin kiertueelle. Molempien orkestereiden reissut on peruttu.

”Sen sijaan voimme onneksi tehdä konsertteja Göteborgissa ja Lontoossa. Sikäli Tampereen peruutukset harmittavat, että Tampere-talossa on voitu toteuttaa konsertteja turvallisesti.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut