Dallas Buyers Club -elokuvan ohjaaja Jean-Marc Vallée, 58, on kuollut - Kulttuuri - Aamulehti

Dallas Buyers Club -elokuvan ohjaaja Jean-Marc Vallée, 58, on kuollut

Kuolinsyy ei ole vielä tiedossa.

Jean-Marc Vallée ohjasi muun muassa Oscar-palkitun Dallas Buyers Club -elokuvan vuonna 2013.

27.12.2021 12:15

Kanadalainen ohjaaja Jean-Marc Vallée on kuollut. Muun muassa Dallas Buyers Club -elokuvasta ja Big Little Lies -sarjasta tunnettu ohjaaja löydettiin kuolleena mökiltään Quebecin kaupungin läheltä.

Vallée oli 58-vuotias. Kuolinsyy ei ole vielä tiedossa.

Asiasta uutisoi Variety.

Ohjaajan tuottajakollega Nathan Ross kuvaili tiedotteessa, että ”Jean-Marc edusti luovuutta, autenttisuutta ja yritteliäisyyttä tehdä asiat uudella tavalla. Hän oli todellinen taiteilija, antelias ja rakastava kaveri. Kukaan, joka työskenteli hänen kanssaan ei voinut olla huomaamatta hänen kykyjään ja visiotaan.”

Vallée sai Oscar-ehdokkuuden parhaasta leikkauksesta vuonna 2013 elokuvasta Dallas Buyers Club. Näyttelijät Jared Leto ja Matthew McConaughey saivat Oscarit samaisesta elokuvasta.

Vuonna 2014 Vallée työskenteli tuottaja-näyttelijä Reese Witherspoonin kanssa elokuvassa Wild. Yhteistyö Witherspoonin kanssa jatkui HBO:n sarjassa Big Little Lies, josta Vallée palkittiin Emmy-palkinnolla.

Vallée ohjasi myös suositun minisarjan HBO:lle nimeltä Sharp Objects, jonka pääosaa näyttelee Amy Adams.

Vallée syntyi Montrealissa ja opiskeli elokuvaa Quebecin yliopistossa. Hänellä oli kaksi lasta.

Ohjaaja oli kiinnitetty HBO-sarjaan nimeltä Gorilla and the Bird, joka perustuu Zack McDermottin teokseen. Muistelmateos kertoo puolustusasianajajasta, joka kokee hermoromahduksen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut