Näin Kirsi Kunnasta muisteltiin sosiaalisessa mediassa - Kulttuuri - Aamulehti

Kirsi Kunnaksen poismeno herkisti suomalaiset – näin julkisuuden henkilöt muistavat rakastettua runoilijaa

Kirsi Kunnas kuoli 96-vuotiaana. Uutinen poismenosta sai monet tunnetut henkilöt muistelemaan lastenkirjallisuutta uudistanutta Kunnasta.

Kirsi Kunnas kuvattiin Tampereella 12. huhtikuuta 2001.

8.11. 22:19

Aamulehti

Rakastetun runoilijan Kirsi Kunnaksen poismeno tavoitti suomalaiset maanantai-iltana. Kunnas kuoli 96-vuotiaana kotonaan Ylöjärvellä.

Aamulehti tavoitti Kunnaksen poikien edustaman yhtyeen Eppu Normaalin tiedottajan Taija Holmin. Holm kertoi, etteivät yhtyeen keulahahmot Martti ja Mikko Syrjä halua kommentoida äitinsä poismenoa.

Uutinen Kunnaksen poismenosta on saanut monet suomalaiset jakamaan osanottoja ja kirjoittamaan muistojaan tunnetusta kirjailijasta sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Tampereen Ratikka tviittasi maanantai-iltana, että Kunnaksen poismeno on ”todella surullinen uutinen.”

Ratikan tviitti jatkuu näin: ”Lämmin osanottomme Kirsi Kunnaksen omaisille ja läheisille. On hieno kunnia ja etuoikeus kuljettaa Kunnaksen sanataidetta Tampereen ratikassa.”

Kunnaksen runot Kolmijalkaista ja Etanan miete teoksesta Tiitiäisen pippurimylly (WSOY 1991) ovat ratikan vaunujen ikkunoissa.

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) kunnioitti Kunnaksen muistoa lainaamalla Kunnaksen runoa.

”Tiitiäinen metsäläinen, pieni menninkäinen, keinu kuusen kainalossa, tuutu tuulen kartanossa, sammuta siniset tähdet. Kirsi Kunnaksen muistolle”, lukee Ikosen tviitissä.

Päivityksessä on myös kuva, jossa näkyvät sekä Kunnas että Ikonen. ”Kuvassa rakastettu, elämäniloinen runoilija lähdössä poikiensa Eppujen 40v-keikalle”, lukee tviitissä.

Myös rouva Jenni Haukio muisti kirjailijaa omalla Twitter-tilillään. Haukio kunnioitti Kunnasta kirjoittamalla päivitykseensä Kunnaksen oman runon.

”Yhä kauempana käyn / niitty niin lähellä ja taivas / yksi ainoa askel! / että äkkiä olen siellä missä näyn / kiikarin surureunat ympärillä. - Kirsi Kunnas, 1986”, lukee Haukion päivityksessä.

Kunnaksen runo on hänen Valoa kaikki kätketty -teoksestaan vuodelta 1986.

Kulttuuriministeri Antti Kurvinen tvittasi, että ”taiteen akateemikko Kirsi Kunnas on varmasti yksi Suomen rakastetuimmista kirjailijoista”. Kurvisen tviitti jatkuu näin: ”Lämmin osanotto omaisten suruun. Kirsin jälki jää elämään suomalaisessa kirjallisuudessa.”

Kirjailija Jari Tervo kertoi Twitterissä, että hän luki vaimonsa Katin kanssa heidän pojalleen Kallelle Kirsi Kunnaksen kirjoittamaa Tiitiäisen satupuuta. ”Kiitos, Kirsi”, lukee Tervon tviitin lopussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut