Santtu-Matias Rouvali avautui Guardian-lehdelle - Kulttuuri - Aamulehti

Santtu-Matias Rouvali kertoo avoimesti elämästään Guardian-lehden haastattelussa – Esille nousee myös haave yhteistyöstä rockin legendojen kanssa: Rollarit kuulolla!

Rouvali paljastaa senkin, ettei hän käytä sosiaalista mediaa ja miksi hän harrastaa metsästystä.

Santtu-Matias Rouvali aloitti tänä syksynä viisivuotisen kautensa Lontoon Philharmonia-orkesterin ylikapellimestarina.

21.10. 18:54

Aamulehti

Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali on antanut laajan haastattelun englantilaiselle Guardian-sanomalehdelle. Siinä hän kertoo paitsi juuri alkaneesta työstään Lontoon Philharmonia-orkesterin ylikapellimestarina myös kotioloistaan ja harrastuksistaan. Tietenkin esiin nousee suomalainen luonto.

“Asun maaseudulla ja minulla on 14 hehtaaria metsää. Metsästän lintuja, kauriita, hanhia, jäniksiä ja kyyhkysiä”, Rouvali kertoo toimittaja Imogen Tildenin haastattelussa.

Rouvali kuitenkin muistuttaa, että hänen metsästysharrastuksensa on hyvin käytännöllistä ja siihen liittyy vahva hyötytarkoitus. ”En koskaan osta lihaa kaupasta, joten ammun vain sellaisia eläimiä, joita voimme käyttää ravinnoksi. Kun ruokavarastot ovat täynnä, en lähde metsälle aseen kanssa.”

Rouvali paljastaa myös sen, ettei hän käytä sosiaalista mediaa. ”Olen mieluummin järvellä kalastamassa kuusi tuntia!”

Kenties Wembleylle

Santtu-Matias Rouvali kertoo Guardianille myös kevyen musiikin kiinnostuksestaan. Hänhän on itse myös lyömäsoittaja, jonka nuoruudesta löytyy paljonkin kevyen musiikin soittamista. Kun toimittaja kysyy, voisiko Philharmonia-orkesteri joskus soittaa vaikkapa Wembleyn stadionilla rock-yhtyeen kanssa, Rouvali innostuu. Ehkäpä Lontoossa kumppanina saattaisi olla jopa joku Rolling Stonesin kaltainen legendayhtye? ”Haluaisin todella tehdä jotakin sellaista. Sitä paitsi hehän ovat nyt vailla rumpalia. Jos joku rollareista sattuu lukemaan tämän jutun, please, toteuttakaa tämä toive!”

Sitä lehdessä ei mainita, että Suomessa Rouvali on jo ehtinyt esiintyä Tampere Filharmonian kanssa täkäläisten rokkilegendojen eli Eppu Normaali -yhtyeen kanssa.

Rouvali puhuu haastattelussa myös ”neljästä” orkesteristaan. Hän on ylikapellimestarina Philharmonian lisäksi Tampere Filharmoniassa ja Göteborgin orkesterissa. Se neljäs? ”Perhe. Aikatauluni tehdään näiden neljän tarpeiden mukaan. Poikani tarvitsee minua. En myöskään nauti siitä, että olen koko ajan valokeilassa keskipisteenä. Väliviikko saunoen, metsästäen ja kalastaen virkistää kummasti.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut