Yle: Kapellimestari Risto Hiltunen on kuollut - Kulttuuri - Aamulehti

Yle: Kapellimestari Risto Hiltunen on kuollut

Ylen mukaan Hiltunen kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen kotonaan Tampereella sunnuntaina.

Kapellimestari Risto Hiltunen kuoli 76-vuotiaana. Hiltunen kuvattiin vuonna 2015.

19.10. 16:22 | Päivitetty 21.10. 16:47

Säveltäjä, pianisti ja kapellimestari Risto Hiltunen on kuollut. Hiltusen kuolemasta kertoo Yle. Risto Hiltunen oli syntynyt vuonna 1945 ja oli kuollessaan 76-vuotias.

Ylen mukaan Hiltunen kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen kotonaan Tampereella sunnuntaina.

Aamulehdessä julkaistun Hiltusen 70-vuotishaastattelun mukaan tarina kertoo, että Hiltunen tarttui jo 2-vuotiaana urkuharmoniin. Sitä Hiltunen ei itse muistanut, mutta sen kyllä, että meni soitto-oppiin ennen kuin kouluun. Hän oppi nuotit ennen kirjaimia.

Oppikoulun seitsemännellä luokalla Hiltunen karkasi koulusta ja lähti ravintolakiertueelle, Aamulehti kertoi vuonna 2015. Hiltunen soitti myös Paula Koivuniemen bändissä. Sen jälkeen hän aloitti Sibelius-Akatemiassa.

Hiltunen valmistui Sibelius-Akatemiasta kirkkomusiikin linjalta 1970-luvun alussa.

1960- ja 1970-lukujen taitteessa Hiltunen työskenteli myös Viinikan seurakunnan kanttorina. Kanttorintyöt jäivät, kun hän aloitti Yleisradion vakituisena työntekijänä vuonna 1975 ja siirtyi Tohloppiin kapellimestariksi ja pianistiksi. Hän myös sävelsi tarvittaessa.

Hänen kynästään syntyi musiikkia muun muassa Reinikaiseen ja Siskoon ja sen veljeen. Lisäksi lukuisat TV2:n ohjelmien tunnusmusiikit ovat hänen säveltämiään.

Erityisesti Hiltunen muistetaan Tuttu Juttu -ohjelman pianistina ja tuomarina. Ohjelmaa tehtiin vuodet 1992–2002.

Hiltunen sovitti monille sukupolville tutuksi tulleen Pikku Kakkosen tunnuksen, jonka sävelsi Timo Ruottinen.

Oikaisu 21.10. kello 16.47: Toisin kuin artikkelissa aiemmin kirjoitettiin, Risto Hiltunen ei sovittanut Pikku Kakkosen posti -tunnuksen vaan Pikku Kakkosen tunnuksen. Poistettu uutisesta maininta, että Hiltusen lapset lauloivat postilaulun.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut