Kalervo Kummola valittiin Vuoden karikatyypiksi - Kulttuuri - Aamulehti

Kalervo Kummola valittiin Vuoden karikatyypiksi: ” karikatyristien kannalta mainio hahmo” – Katso, millaisia teoksia voittajasta piirrettiin

Vuoden karikatyypiksi valitaan vuosittain positiivinen julkisuuden henkilö, joka on persoonaltaan ja ulkonäöltään mielenkiintoinen piirrettävä.

Kalervo Kummola on Vuoden karikatyyppi. Tältä hän näyttää oikeasti. Arkistokuva Aamulehden pormestariehdokastentin yhteydestä Tampere-talosta toukokuulta 2021.

29.6.2021 18:00

Aamulehti

Kalervo Kummola on valittu vuoden 2021 karikatyypiksi.

Valinnan tekee vuosittain karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta Skarppi. Kummolaa oli valitsemassa myös viime vuoden voittaja, kapellimestari Santtu-Matias Rouvali.

Vuoden karikatyypiksi valitaan vuosittain positiivinen julkisuuden henkilö, joka on persoonaltaan ja ulkonäöltään mielenkiintoinen piirrettävä.

Skarppi luonnehtii tiedotteessaan Kummolaa jääkiekkoilun mahtimieheksi, monissa liemissä marinoituneeksi ja meritoituneeksi päättäjäksi, ja karikatyristien kannalta mainioksi hahmoksi.

Ennen Rouvalia ja Kummolaa tunnustuksen ovat saaneet Sofi Oksanen, Jutta Urpilainen, Timo Soini, Jörn Donner, Ismo Leikola, Jarkko Nieminen, Sauli Niinistö, Jan Vapaavuori ja Heikki Kinnunen.

Kummola on ollut viime aikoina paljon julkisuudessa. Jääkiekon MM-kisojen siirtäminen pois Valko-Venäjältä henkilöityi keväällä IIHF:n varapuheenjohtajana toimivaan Kummolaan. Kesän kuntavaaleissa Kummola kampanjoi kokoomuksen toisena pormestariehdokkaana Tampereella. Elämäkerran ilmestymisestäkin on aikaa alle vuosi.

Kummolan valinta julkistettiin tiistaina Naantalin taidehuoneella.

Taidehuoneella alkaa samalla Skarppien 12. vuosinäyttely Skarpit Naantalissa. 18. heinäkuuta asti jatkuva näyttely sisältää karikatyyrejä ja pilapiirroksia 15 taiteilijalta.

Kuvat: Näin karikatyristit näkevät Kummolan

Tällaisia karikatyyrejä Skarppien taiteilijat Kalervo Kummolasta tekivät. Teoksissa korostuvat Kummolan rooli jääkiekkovaikuttaja sekä mielikuva Rautakanslerinakin tunnetusta Kummolasta vahvana johtajahahmona.

Juha Kalliolahden näkemys Kalervo Kummolasta.

Satu Cozens.

Jorma Lampela.

Pasi Rahikainen.

Timo Filpus.

Juha Sihto.

OlliBull Anikari

Erkki Kangas.

Elina Rajala.

Teppo Järvi.

Kalervo Kummola valitsi itselleen taiteilija Teppo Järven teoksen.

Juttua muokattu 2.7. kello 11.10. Lisätty Elina Rajalan ja Teppo Järven Kummola-karikatyyrit.

Juttua muokattu 6.7. kello 15.28. Lisätty kuva Kummolasta valitsemansa teoksen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut