Pandemian hoito on herättänyt kulttuuri­alalla kysymyksen, arvostaako valtio­valta lainkaan suomalaista kulttuuria – Kysyimme kaikilta puolueilta, näin ne vastasivat

– En keksi mitään kehuttavaa kulttuuriministerin tai muiden alan tilanteesta päättäneiden toiminnasta, sanoo kultturituottaja Heidi Backström. Kysyimme tämänhetkisiltä eduskuntapuolueilta, millainen niiden kulttuurisuhde on ja miten kulttuuria pitäisi rahoittaa tulevaisuudessa. Lue vastaukset tästä jutusta.

Kitaristi Mikko Kosonen soittaa useissa eri kokoonpanoissa ja on ollut aktiivinen kulttuurialan puolestapuhuja koko korona-ajan. Kulttuurituottaja Heidi Backström on muun muassa Hangö teaterträff -festivaalin vastaava tuottaja.

21.5.2021 19:04

Hallituksen toisessa lisätalousarvioesityksessä annettu tukipaketti kulttuurialalle luovutettiin eduskunnalle vapun alla. Tuki rakentuu 50 miljoonan euron tapahtumatakuusta sekä opetus- ja kulttuuriministeriön tukikokonaisuudesta, joka koostuu apurahoista ja kulttuurialan eri toimijoille myönnettävistä valtionavustuksista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut